reklama

Co čeká nováčka v OVB?

redakce dne 01. 12. 2011 - 00:00

Přinášíme unikátní seriál o finančním poradenství. Přečtěte si, co čeká nováčka o práci finančního poradce ve finančně-poradenské společnosti OVB.

Na otázky finančního serveru investia.cz odpovídala Eva Poláchová, ředitelka Akademie vzdělávání a Analytického centra OVB.

Jaká kritéria musí splnit zájemce o práci finančního poradce?

Při výběrových řízeních je kladen důraz zejména na vhodnost uchazeče pro finanční poradenství, středoškolské vzdělání je základním předpokladem, zkušenosti z finančního trhu stejně jako předchozí praxe mohou být vždy výhodou. Věk uchazeče není až tak rozhodující, rozhodující je schopnost a vůle naučit se prodejní dovednosti, finanční produkty a komunikaci s klientem.

Co je pro OVB ale nejdůležitější je morálka a osobnost. Hledáme čestné a pracovité lidi, schopné týmové práce, spolehlivé, otevřené, respektující názory druhých, musí mít jak dobré charakterové vlastnosti, tak zodpovědný přístup k poradenství a zákazníkovi. Samozřejmě vedle požadavků, daných zákonnými normami, které upravují oblast pojišťovnictví a zprostředkování investic.

Jak dlouho probíhá školení a výcvik nováčka, než může poprvé jednat s klientem?

Jedná se o velmi individuální přístup, v zásadě ale samostatné jednání s klientem je možné až po absolvování předepsaných stupňů vzdělávání což jsou zhruba tři měsíce.

Má nováček během zaškolování nárok na nějaký minimální příjem?

Ne, nárok nemá.

Po jaké době, respektive po splnění jakých kritérií, se z nováčka stává finanční poradce?

Plnohodnotný finanční poradce se z nováčka stává teprve po absolutoriu předepsaných školení včetně zkoušek a praxi. Zpravidla to může být po prvním půlroce smluvního vztahu.

Jak vysoká je mortalita nováčků a po jaké době od nástupu k ní dochází?

Rozhodující je právě první půl rok činnosti nováčka, jejichž úmrtnost se pohybuje na hranici okolo deseti procent.

Nováčci a finanční poradenství

Přečtěte si ústřední článek Co čeká nováčka ve finančním poradenství. Formou samostatných příspěvků přikládáme i odpovědi jednotlivých finančně-poradenských společností.

Co čeká nováčka v AWD Česká republika
Co čeká nováčka v Broker Consulting
Co čeká nováčka ve Fincentru
Co čeká nováčka v OVB
Co čeká nováčka v Partners For Life Planning