reklama

Co dělat, když nedostanu půjčku?

redakce dne 19. 06. 2015 - 00:00

Záplava inzerátů doslova přesvědčuje, že získat půjčku může opravdu každý. Jenže co dělat v momentu, když jí nezískáte?
 

Tip: Čtenáře tohoto článku dále zajímá jak zvýšit příjmy, jak se popasovat s dluhy anebo kolik lidí čerpá sociální dávky.

Tento příspěvek se zabývá situací, kdy žadatel nezíská půjčku. Jde opravdu o smůlu, neboť malé půjčky, kterým se též říká finské, SMS nebo rychlé půjčky, jsou určeny pro osoby s nízkými anebo žádnými příjmy. Předmětem půjčky je úvěr v objemu jednotek tisíc korun. Poskytovatelé malých půjček jsou v drtivé většině případů nebankovní společnosti, často ve formě právnických osob jako jsou společnosti s ručením omezeným či akciové společnosti.

Jak probíhá schvalování půjček?

Zprostředkovatelé půjček dokáží zpracovat a schválit půjčku takřka v reálném čase. Na základě informací plynoucí z vyplněného formuláře a dat, která poskytovatelé půjček získají v registrech dlužníků, dokáží ohodnotit žadatele o úvěr a půjčku poskytnout anebo nikoliv. V prvním případě lze finanční prostředky, které jsou předmětem půjčky, získat opravdu rychle.

 

V praxi se lze setkat s rychlostí blesku, kdy od odeslání webového formuláře a získání peněz na vašem bankovním účtu neuplyne ani hodina. Jde o ideální případ, kdy je běžný pracovní den a poskytovatel půjčky má účet v téže bance jako vy. Poskytovatelské společnosti mají bankovních účtů více, často deset a více. To proto, aby jim nic nebránilo v poskytnutí peněz opravdu rychle.

Zprocesorovaný proces

Za krkolomným mezititulkem se ukrývá klíč k pochopení celého procesu schvalování půjčky. Abyste získali půjčku, musíte vyplnit formulář. Pakliže automat (a následně živý operátor) vyhodnotí vaši žádost negativně, půjčku nezískáte. Avšak není nic ztraceno. Existují možnosti, proč vás systém nepustil dál.

Nezískáte-li půjčku, je vhodné projít celý proces schvalování půjčky ještě jednou a hledat pravděpodobnou příčinu neschválení vašeho požadavku. Existují situace, ve kterých nemusí být chyba na vaší straně. Uvedeme si několik z nich.

Dostatek relevantních údajů

Prvním předpokladem pro úspěch při získání půjčky je vyplnění žádosti o půjčku. Na webu existují krátké i dlouhé formuláře. Čím více musíte vyplnit údajů, tím se vám vzrůstá šance na úspěšné přidělení půjčky. Mnoho formulářů využívá nastavené alarmy, které žadatele o půjčku upozorní, když nevyplní požadovaného pole. Za druhé je mít na zřeteli správnost zadávaných údajů. Usilujete-li o co nejvyšší půjčku a potřebujete ji získat opravdu rychle, mnohdy v podstatě ihned, nevymýšlejte si. Část vašich lží odhalí automat, část pak pracovník, který se bude žádostí o půjčku a vyplněnými údaji zabývat.

Jak zvýšit šanci na půjčku?

Šanci na půjčku určitě zvýšíte tím, že uvedete spoluručitele anebo nabídnete zástavu nemovitosti. Dobře funguje i absence negativního záznamu v registru dlužníků. Co je však relativně spolehlivou metodou pro zvýšení pravděpodobnosti získání půjčky je vyplnění vaší žádosti v tzv. agregátoru půjček.

Fungování půjčkového agregátoru spočívá v kalkulačce, která pracuje s nabídkami půjček více společností. Agregátor půjček lze přirovnat třeba k agregátoru sledující slevové servery.

Vámi jednou vyplněné údaje nevidí pouze jeden subjekt nabízející půjčky na jehož jste webu, nýbrž více poskytovatelů. V každém případě vy ušetříte čas tím, že zadáte údaje o sobě a požadované půjčce pouze do jediného formuláře. V ideálním případě získáte vícero nabídek. Můžete se tak kvalifikovaně rozhodnout podle toho, jaká nabídka se vám bude nejlépe zamlouvat.