reklama

Důchodová kalkulačka – důchodový věk

redakce dne 01. 06. 2013 - 00:00

Spočítejte si v naší důchodové kalkulačce, kdy vám vznikne nárok na odchod do důchodu v roce 2019 a později.
 

Důchodová kalkulačka je vhodná i pro toho, kdo aktuální odchod na penzi neřeší, avšak chce vědět, kdy bude moci odejít na odpočinek. Někdy je však nutné odejít do důchodu dříve, přečtěte si důležité informace o předčasném důchodu.

Výpočet důchodového věku

spočítat důchodový věk nebylo nikdy jednodušší. Po zadání několika vybraných údajů, vám kalkulačka důchodového věku vrátí výsledek v podobě odchodu do starobního důchodu.

Kalkulačka odchodu do důchodu v roce 2020 až 2025

 

Datum narození
Počet dětí
Pohlaví  
   
 


Zjistit přesné datum odchodu do důchodu je velice snadné. V níže uvedené důchodové kalkulačce zadejte datum vašeho narození ve formátu dd.mm.rrrr, vyberte jakého jste pohlaví a zvolte počet vychovaných dětí. Výsledkem je datum, kdy budete moci odejít do důchodu.

Kromě datumu odchodu do důchodu je nutné vědět, kdy a jak se penze zvyšují: Důchody 2020: Penzisty čeká další výrazné zvýšení důchodů.


Valorizace penzíValorizace důchodů v letech 2011 až 2015
Zvyšování penzí je ostře sledované téma. Zachytili jsme všechny valorizace důchodů v posledních pěti letech až do roku 2015.

Odchod do důchodu nabízí více možností

Odchod do důchodu čeká jednoho krásného dne každého z nás. Přemýšlíte, co váš čeká ve stáří a co byste neměli rozhodně podcenit? Přečtěte si článek: Stačí dva tisíce korun na spokojený důchod?

Pro snazší a blahobytnější život ve starobním důchodu je vhodné mít peníze. Jak naspořit dostatečně velkou sumu se dozvíte v příspěvku Se spořením na stáří začněte okamžitě

Do starobního důchodu můžete odejít i před uplynutím potřebné doby. V tom případě pak jde o předčasný důchod. Již druhým rokem můžete využít možnost předdůchodu. Ten začal fungovat od ledna roku 2013 v rámci třetího pilíře důchodového systému.

Stará dobrá důchodová tabulka

Máte-li z použití důchodové kalkulačky obavu, anebo nechcete vyplňovat vaše datum narození či data narození svých blízkých, zjistíte snadno odchod do důchodu v přiložené tabulce.

Doporučená četba

Pro více informací doporučujeme nastudovat další příspěvky, které se věnují důchodové problematice platné pro letošní a následující rok.
Starobní důchody v roce 2014 a 2044
Co neopomenout při žádosti o důchod
Co dělat, když nemáte nárok na důchod

Problematika penzí se nenesou jen v suché teorii. Aktuálně se diskutuje o novince v podobě rovného důchodu. Můžete se setkat s důchodovými mýty nebo si propočítat, kolik peněz ztratíte při spoření na důchod oproti jejich investování