reklama

ING Konto: Spořicí účet s úrokem 1,75 procenta

redakce dne 23. 06. 2011 - 00:00

Evergreenem mezi spořicími účty je ING Konto od nizozemské ING Bank. Ta v Česku nabízí jediný bankovní produkt, kterým je spořicí účet úročený roční úrokovou sazbou 1,75 procenta. I když nejde o nejvyšší úrokovou sazbu na spořicím kontu u nás, má ING Konto coby spořicí účet několik prvenství.

Předně musíme podotknout, že tento článek není reklamní ani žádné PR. Toto konto nás zaujalo svou jednoduchostí a také tím, že jde o relativně známý spořicí účet. ING Banka ho nabízí jako spořicí alternativu aniž byste museli mít zřízený osobní účet, jehož založení ostatně není u této banky možné, neboť v Česku žádný nenabízí. Čtěte více: Tři spořicí premianti: ING Konto, Fio konto a Spořicí účet AXA

Úroková sazba pro celý vklad

Příjemně působí úroková sazba, která se týká celého vkladu. Ač výnosy nepatří u ING Konta k nejvyšším na trhu, v současné době je konto úročeno 1,75 procenty. To představuje vyšší nadprůměr. Finanční prostředky na účtu jsou úročeny čtvrtletně. Úroková sazba pokrývá celý vklad. Nehrozí tedy pásmové úročení, které je oblíbené u řady spořicích účtů nabízených tuzemskými bankami a družstevními záložnami.

Ke konci roku 2010 mělo ING Konto sjednáno přes 320 tisíc klientů, kteří jeho prostřednictvím uložili 74 miliard korun.

Našim klientům jsme vždy ukázali naše karty a jasně a srozumitelně jim vysvětlili všechny podmínky pro zřízení a vedení ING Konta, řekl již dříve Libor Vaníček, ředitel retailové části ING Bank ČR. Čtěte více: Malý přehled spořicích účtů bez zbytečných ALE...

Dalším oblíbeným chytákem tuzemských bank a kampeliček je, že své peníze musíte na finančním produktu zvaném „spořicí účet“ ponechat po určitou dobu. Nejde o žádné masové jednání ze strany finančních ústavů, ale pro národ, jehož obyvatele mají nízké finanční znalosti jde o podstatnou informaci. To vám však u ING Konta nehrozí.

Pojištění vkladů

Celý vklad je pojištěn až do ekvivalentu částky 100 tisíc eur, což je zhruba 2,429 milionu korun.

Ovládání ING Konta

Za připomenutí stojí, že pokud se rozhodnete své peníze z ING Konta vybrat, stačí si je poslat na svůj hlavní účet. V praxi jde o jeden pracovní den, do kdy vám musí peníze při bezhotovostních převodech jednotlivé banky a záložny připsat na účet. Ke svým penězům se tak dostanete pokaždé, kdy je potřebujete. V internetové administraci si můžete předvolit až tři účty, na které můžete z ING Konta posílat peníze.

Ovládání spořicího účtu můžete telefonicky anebo osobně na pobočce finančního centra ING Oranžový dům. ING Bank nemá v tuzemsku vybudovanou pobočkovou síť, takže svůj účet budete spravovat nejčastěji z finančního centra. Nejpohodlnější obsluha ING Konta je však prostřednictvím internetového bankovnictví. Čtěte více: Proč je vhodné porovnávat spořicí účty

Veškeré platební operace jsou zdarma. Opakující se platby můžete vyřešit pomocí trvalých příkazů a inkasních plateb, jejichž počet ani výše není nikterak omezena.

Oblíbenost ING Konta neklesá

O oblíbenosti spořicího ING Konta svědčí i to, že v posledních pěti letech celkem třikrát vyhrálo soutěž Zlatá koruna a dvakrát v téže soutěži obsadilo druhé místo. Z informací ING vyplývá, že podle nezávislého výzkumu agentury TNS AISA z letošního března má ING Konto nejvyšší míru spokojenosti a věrnosti klientů. Hodnota indexu spokojenosti dosáhlo pro ING Konto 80 bodů, zatímco průměr ve skupině spořicích účtů dosáhl 65 bodů.

Přečtěte si další informace o ING Kontu na serveru investia.cz

Zkrátka a jednoduše, ING Konto je spořicí účet, který si oblíbí každý, kdo nehledá složitý spořicí produkt a současně chce mít peníze kdykoliv k dispozici a zároveň dosáhnout dobrého výnosu. Čtěte více: TIP: Výhody spořicího účtu ING Konto


Upozornění: Informace uvedené v tomto článku byly aktuální ke dni jeho publikování. Zejména úroková sazba může během doby doznat změn.