reklama

Jak na plný měšec peněz

redakce dne 25. 10. 2013 - 01:00

Praktický návod na plný měšec peněz. Mít okamžiku dostatek peněz nemusí být zbožné přání. Jak však pomyslný měšec naplnit?
 

Terminologie zvolená v titulku tohoto příspěvku připomíná, že plný měšec rovná se mít dostatečné množství peněz. Nejlepším způsobem, jak daný měšec naplnit, je spoření. Díky tomu zabráníte tak poklesu hodnoty jistiny, což je proces spojený s investováním. Při spoření máte jistotu, že nepřijdete o původní vklad, avšak s výnosy to není žádné terno. Spoření však nemusí být jediným způsobem, jak si dostatečně našetřit odpovídající finanční částku. Čtěte také: Spoříme od koruny k milionu

Dobrý spořicí účet je k nezaplacení

K hromadění peněz je zapotřebí dostatečně dobře úročený spořicí účet. Vyberte takový, který není pásmově úročen a banka nebo družstevní záložna po vás nevyžaduje výpovědní lhůtu. Na trhu se dají stále sehnat dobře úročené spořicí účty s roční úrokovou sazbou okolo 1,5 procenta. Všichni váhavci mohou využít přehledné srovnání spořicích účtů.

Jak nejlépe spořit

Nejrychlejším způsobem, jak dosáhnout rychle a snadno, je splnění několika podmínek. Předně musíte mít takový příjem, který převyšuje vaše výdaje. Druhá podmínka se týká dokonalé fiskální disciplíny, kterou musíte mít během prvních několika měsíců až let. Tato disciplína spočívá především v odříkání a střádání finančních prostředků.

Nezapomínejte, že během spoření vám nepomůže ani nejvýhodnější a nejlepší spořicí účet roku 2013.

Nemáte-li téměř žádnou finanční rezervu, osvědčil se v mnoha případech jednoduchý trik. Nechte si zasílat výplatu na vámi vybraný spořicí účet. Z něho pak přesouvejte menší částky na bankovní účet, ze kterého hradíte složenky a další denní výdaje. Na tento způsob spoření máme kladné reference našich čtenářů. Někteří z nich si tímto způsobem dokázali během roku naspořit zajímavé sumy. Samozřejmě vztažené k jejich příjmům. Čtěte také: Za jak dlouho lze naspořit první milion s měsíční úložkou tisíc korun?

Když je měšec plný

Jakmile se vám podaří naplnit pomyslný měšec penězi, nezapomeňte je i nadále zhodnocovat. K tomu můžete využít rovněž spořicí účet anebo termínovaný vklad. Po splnění dříve vytyčených cílů lze uvažovat o dalších možnostech, jak rozšířit vaše úspory. Jednou z nich je investovat část peněz do podílových fondů nebo třeba akcií. Možností co dělat s peněžními prostředky je mnoho, stačí si jen vybrat. Čtěte také: Kam uložit 150 tisíc korun