reklama

Jak rychlá je rychlá půjčka?

redakce dne 18. 08. 2014 - 00:00

Rychlá půjčka v sobě ukrývá jednu skrytou vadu. Rychlost a jednoduchost sjednání ubližuje žadateli a zbytečně prodražuje úvěr.
 

Jak moc jsou rychlé půjčky v závislosti na získání požadovaných finančních prostředků, které jsou předmětem úvěru opravdu rychlé?

Nebudeme vás napínat s naším zjištěním. Opravdu rychlou půjčku je možno získat do jedné hodiny. Závisí přitom na několika faktorech. Z hlediska nákladovosti nelze rychlé půjčky doporučit.

 

Na trhu existuje celá řada mnohem levnějších možností, kterak si půjčit peníze. Tyto varianty však nemůže získat kdokoliv. Silně závisí na kredibilitě, kreditní historii dotyčného a schopnost dostát budoucímu závazku. Schopnost splácet řádně a včas není dána do vínku každému. Kvalitativní požadavky stojí i v případě získání co možná nejvyšší možné výše půjčky.

Rychlé úvěry nesplňují důležitou podmínku, kterou je bezpečné zadlužení s pokud možno seriózním partnerem, který chce půjčovat peníze. Nikoliv však za cenu vytvoření dlužníka dlouhodobého vazala, který není schopen se ze závazku vyplatit a je mu souzeno prožít část života s nepříjemným závazkem. Čtěte také: Krátkodobá půjčka neřeší špatnou finanční situaci dlouhodobě

SMS, online a rychlé půjčky

Pro rychlé půjčky existuje celá řada synonym. Může jít o SMS půjčku, o finskou půjčku, online půjčku. To vše vyjadřuje jedno a totéž. Rychlost je v tomto případě pouze iluzorní a pro žadatele o půjčku, respektive budoucího dlužníka, se může nevyplatit. Jednání pod časovým a především pak pod finančním tlakem znamená živnou půdu pro špatné rozhodnutí. To se projeví především nevhodnými parametry půjčky. Čtěte také: (Ne)bezpečná SMS půjčka

Zaměříme se na popis fenoménu rychlých půjček z několika úhlů pohledu.

Rychlé půjčky před výplatou

Častým důvodem, proč si sjednat externí peníze, jsou těžkosti při hospodaření na měsíční bázi. Vyjít s výplatou je pro určité skupiny obyvatel opravdové mistrovství. Jejich výdaje jsou často vyšší než příjmy. Zde pramení počátek nutnosti financovat svůj život půjčkami před výplatou. Vliv má i splácení jiných půjček a zasílání splátek úvěrů na poslední chvíli. Proto je kladen důraz na rychlost ve sjednání půjčky a briskní dodání peněz. Nemalý vliv má činitel na samotné zacházení s finančními prostředky. Touha po statusových předmětech typu chytrý mobilní telefon, značkové oblečení, okázalé útraty v restauračním zařízení anebo odpoledne strávené s rodinou či drahou polovičkou v nákupním centru, to vše s sebou nese tlak na rychlé půjčky. A to i tehdy, když dotyčný či dotyčná čeká na výplatu jako na smilování. Čtěte také: Půjčka před výplatou jako krok ke dluhům

Bez potvrzení či doložení příjmu

V bankovní praxi platí, že banka půjčí peníze pouze na základě doložení příjmu. Dlužník tak nemůže počítat, že by se schvalování bankovního úvěru obešlo bez nahlédnutí do úvěrového registru. Odpovědný bankovní pracovník si žadatele o půjčku důkladně prověří a půjčku případně zamítne. Opačně fungují nebankovní společnosti, které nepožadují potvrzení o příjmech či jejich doložení a nenahlížejí do úvěrových registrů. Tímto se práce bank a jejich konkurence z řad nebankovních poskytovatelů úvěrů značně liší. Proto půjčky pro problémové klienty od nebankovních společností jsou rychlejší cestou k dluhové pasti a následně roztočené spirále závazků a nikdy nekončícího splácení.

Čtěte také: Půjčky bez registru jako rychlejší cesta do dluhů

Půjčky online: Peníze rychle na účet

Získat opravdu rychlé peníze může být otázkou několika desítek minut. Pro žadatele probíhá nadstandarně pohodlně. Nemusí nikam chodit, vše vyřídí prostřednictvím online formuláře. Případně k němu zajde obchodní zástupce dané společnosti a sepíše s ním smlouvu o úvěru a předá peníze do ruky.

Rychlé a levné peníze

Poslední možností, kterak získat rychlé a relativně levné peníze je požádat banku, u které máte bankovní konto, o povolené přečerpání účtu, nebo-li kontokorent. Banka vám poskytne možnost čerpat finanční prostředky do mínusu do takové výše, která odpovídá vašim finančním možnostem. Maximální strop je nastaven podle příjmů za posledních několik měsíců. Tato možnost bývá často přehlížena u osob, které si potřebují nutně půjčit a jsou ochotni jít do neúměrného rizika nebankovních poskytovatelů půjček, aniž by si přečetli smlouvu o úvěru.