reklama

Nejlepší spořicí účet: Jak poznat dobře úročené konto?

redakce dne 18. 01. 2013 - 00:00

Na základě několika faktorů jsme vybrali nejlepší spořicí účet. Jaké účty jsou aktuálně nejlépe úročené anebo mají nejlepší marketing?
 

Abychom byli zcela korektní, vybrali jsme dva spořicí účty. Jeden z bankovní nabídky, druhý z nabídek družstevních záložen. Zvolili jsme několik kritérií, podle kterých jsme jednotlivé depozitní produkty seřadili.

Aktualizace článku k 5. 4. 2014
Nejlepším spořícím účtem je aktuálně spořicí účet Equa bank. Bližší informace o aktuálně nejlépe úročených kontech naleznete na stránce Srovnání spořících účtů

Nejlépe úročený spořicí účet poprvé

Na začátku roku 2013 je nejlepší spořící účet z hlediska nejvyšší úrokové sazby ten od Metropolitního spořitelního družstva. Úroková sazba činí 2,8 procenta. Účet si můžete založit na jedné ze sedmi poboček, které má tato záložna v Česku.

Top účet splňuje několik věcí zároveň. Zajímavé úroky počínaje, podmínkami konče.

Nejlépe úročený spořicí účet podruhé

Druhý nejlépe úročený spořicí účet nabízí Equa bank. Roční zhodnocení dosahuje 2,3 procenta. Účet si můžete založit na jedné ze čtrnácti poboček anebo prostřednictvím webových stránek banky.

Příležitosti a hrozby na trhu spořicích účtů

Banky a družstevní záložny se potýkají s několika hrozbami, které musejí v průběhu času překonávat. Nejviditelnější jsou úrokové sazby. Okolo jednoho čísla se svádějí boje o klienty. Někteří z nich migrují se svými penězi po celém trhu a hledají nejvyšší možné zhodnocení, které však nikdy není trvalé.

Nejlepší spořicí účet

Nejlepším spořicím účtem je nepochybně ten od Air bank. S úrokovou sazbou 2,1 procenta negeneruje nejvyšší možný výnos na trhu. Air bank nabízí garanci, že úroková sazba bude vždy mezi třemi nejvyššími na bankovním trhu. Silně marketingová záležitost jde paradoxně k dobru klientů, neboť nemusejí sledovat úrokové sazby spořicích účtů.

Prostudujte si aktuální úrokové sazby pěti nejlépe úročených spořicích účtů.

Spořicí účet s nejvíce marketingovými akcemi

Pomyslné nej jsme udělili spořicímu účtu AXA Bank. Několikrát ročně tato banka promuje dočasně zvýšení úrokové sazby. Nabídka platí pro nově příchozí klienty. Příliš časté propagační akce bance škodí, neboť je už nikdo nebere vážně. Pokud byste využili aktuálně probíhající jarní akce a necháte u AXA Bank peníze po celý letošní rok, bude průměrná úroková sazba činit 1,9 procenta.

Další informace o spořicích účtech naleznete v dalších příspěvcích, ve kterých přinášíme zajímavé informace o vývoji a nabídce spořicích kont.