reklama

„Práce“ nebo peníze?

redakce dne 17. 09. 2014 - 00:00

Zmapovali jsme možnosti, jak se uplatnit a získat rychle velké peníze. Bohužel se prací nebudete moci pochlubit svým známým.
 

Sbal prachy a vypadni!. Tak by se dal stručně shrnout postup, jak si vydělat peníze za určité pracovní aktivity. Náš přehled se nenese v duchu toho, čím byste se chtěli chlubit rodině a přátelům. Ostatně ono toho moc ke chlubení není. V jednom případě jde dokonce o trestnou činnost. Tu jsme přidali jako bonus.

Prodej těla

Prostituce je údajně jedním z nejstarších řemesel. Prodej, respektive dočasný pronájem dotyčné osoby, je regulérním obchodním vztahem. Sex za peníze. Pro jedny nestoudnost, pro druhé dobrá příležitost, kterak si přijít k penězům. Není to však jednoduché. Udržení v oboru je závislé na dvou faktorech. Jednak je nutné poskytnout platícímu klientovi (nebo klientce, což je však zanedbatelný zlomek případů) určitý standard služeb. Těžko se k prodejné osobě vrátí klient, který nebyl s přístupem příliš spokojený. Druhým faktorem je určitá morální otrlost. Ne každý snese třeba i deset rozmanitých sexuchtivých osob během jediného dne.

Motivace k prostituci je však slušná. Pražské erotické priváty ve svých inzerátech uvádějí i šestimístné částky, které si lze vydělat za měsíc. Na menším městě se raději o prodej sexuálních služeb nepokoušejte, za chvilku by si o vás šuškali i vrabci na střeše. Vydejte se do anonymnější Prahy, Brna nebo Ostravy. Případně vyzkoušejte kariéru společnice v podnicích na západ od našich hranic.

Nezapomeňte na jednu praktickou věc. Objeví-li se ve dveřích pokojíčku váš soused nebo známý, dejte mu slevu. To za držení jazyka za zuby. Ne všichni jsou natolik uvědomělí, aby jim docvaklo, že se s patřičným objevem zkrátka nemohou večer pochlubit kámošům u piva. Zbytečně by se prozradili, že vyhledávají jistý druh služeb.

Bouchač pojistek

Nekalý finanční poradce nebo dotěrný pojišťovák čili bouchač pojistek. Tato subkultura se na poradenském trhu drží již léta letoucí. Pomalu se jí daří vymýtit, avšak jde to těžce. Potřebujete-li nutně peníze a jste morálky prostí, máte jedinečnou příležitost. Většina občanů České republiky jsou finančně negramotní a lze je snadno oklamat. Alespoň to vyplývá z různých průzkumů, avšak není to tak interpretováno. Přetočit ovečce stavební spoření do investičního životního pojištění s dvouletým předplaceným pojistným může znamenat i šestimístnou provizi. Čtěte také: Jak poradci kombinují stavební spoření a investiční životní pojištění

Nezahrnujte do svých vlčích úmyslů svou rodinu ani příbuzenstvo. Popudit vznětlivého strýčka by nemuselo být dobré pro váš chrup.

Máte-li smůlu a nejste zrovna šmrncovní děva, případně si netroufáte na bouchání pojistek, můžete se uchytit jako lupič.

Šmejd jde za babičkou

Napálit seniora není složité. Především takového, kterému se jeho rodina věnuje sporadicky anebo vůbec. Celý trik spočívá ve vlichocení se mu do přízně. Musíte se s ním zkrátka zkamarádit. Někdy to je za hodinu, jindy budete muset obětovat pár setkání. A poté ho oberete. Ale ne tak, že mu ukradnete úspory z hrnečku v sekretáři. To byste byli příliš zlí, čitelní a vystavovali byste se šatlavě. Spíše mu něco prodejte. Třeba vyhřívanou dečku pořízenou v supermarketu za pát stokorun, avšak dědouškovi ji střelíte za třicetinásobek. Jen ať hezky vysype kasičku. A pro babičku máte skvělou žehličku.

Oblíbeným trikem jsou různé čističe pitné vody montované na kohoutky. Při názorných ukázkách se přímo práší od pusy podomních obchodníků, kteří je představují. Čtěte také: Vlk se nažral aneb Misseling v praxi

Pytlíkáři s punčochou

Hitparádu nelichotivých profesí doplňuje lupič, který se zaměřuje na benzínové pumpy, večerky nebo malé poštovní pobočky. Na banku si raději nechte zajít chuť. Toto povolání si za rámeček nikdo rozhodně nedá. Přepadnout vyhlédnutou benzínovou stanici není příliš složité. Je vhodné znát terén v okolí, umět se vhodně zamaskovat a posléze demaskovat a hlavně nikomu neublížit.

Ve všech případech je nutné potlačit dobré mravy, přestat si klást morální zábrany, že to nejde. Jednoduše se nadechněte a zazvoňte na nejbližší zvonek, zajděte se podívat do večerky anebo položte otázku: Co máš nejradši?.