reklama

Přímé bankovnictví Komerční banky

redakce dne 15. 02. 2012 - 13:26

Komerční banka umožňuje svým klientům využívat pro správu svých peněz kanálů přímého bankovnictví. Kdysi se tento pojem nazýval jako internet banking. Přeloženo do češtiny jde o klasické internetové bankovnictví. Nemusíte tak chodit na pobočku vaší banky, řadu transakcí provedete z pohodlí vašeho domova.

Vstupní stránkou do internetového přímého bankovnictví Komerční banky (KB) je webová stránka MojeBanka on-line. Prostřednictvím tohoto portálu KB mají klienti přístup ke svému osobnímu účtu prostřednictvím internetu. Kromě toho nabízí banka ještě mobilní bankovnictví nebo služby telefonního bankéře.

Jak se přihlásit do přímého bankovnictví KB?

Jakmile se dostanete na webovou stránku Mojebanka.cz, uvidíte v pravém sloupci nahoře pole pro přihlášení. Zde je nutné vyplnit dva údaje. Prvním z nich je elektronický certifikát a druhým údajem pak heslo. Certifikát můžete mít uložen ve vašem počítači či třeba na externím USB Flashdisku. Heslo pak slouží pro potvrzení vlastnictví certifikátu a vstup do internetového bankovnictví.

Komerční banka, stejně jako jiné banky v Česku, občas posílají SMS zprávy s autorizačním kódem. Takovou zprávu obdržíte v těch případech, kdy se nepřihlašujete na svém počítači, ale třeba v zaměstnání či ve škole. KB tak chrání zneužití certifikátu a hesla tím, že sleduje přístupy do přímého bankovnictví prostřednictvím IP vašeho počítače a míst s nejčastějším připojením k internetu.

Na webových stránkách Komerční banky (kb.cz) naleznete odkaz do přímého bankovnictví vpravo nahoře. Je označen jako MojeBanka online. Po klepnutí myší se dostanete na stránky Mojebanka.cz.

Mezi správné zásady bezpečného přihlášení do přímého bankovnictví patří, že byste se neměli připojovat na veřejných místech. Tedy v knihovnách, kavárnách či třeba ve škole nebo zaměstnání. Zneužití údajů je v těchto případech vysoká, než je tomu u domácího připojení a použití on-line zóny.

Jakmile se přihlásíte do přímého bankovnictví Komerční banky, zobrazí se vám níže uvedená stránka. Jde o jakousi vstupní bránu do vašeho osobního účtu (též podnikatelského apod.), ze kterého můžete provádět veškeré bezhotovostní transakce jako jsou převody finančních prostředků apod.

Jestliže máte u Komerční banky účtů více anebo máte více přístupů do více než jednoho účtu, zobrazí se vám vpravo nahoře rolovací nabídka. Přístupů do více účtů mají například ti, kteří jsou disponenti. Často jde třeba o rodiče, kteří kontrolují běžný účet svého potomka apod. Přímo na pobočce Komerční banky lze pomocí bankovního poradce nastavit, jaký účet se vám zobrazí bezprostředně po přihlášení.

Autorizace plateb přímého bankovnictví

Při provedení jakékoliv platby v prostředí internetového bankovnictví Komerční banky musíte potvrdit odeslání příkazu vstupním heslem a kódem, který vám přijde ve formě SMS zprávy na váš mobilní telefon.

Komerční banka tak nabízí svým klientům relativně příjemné prostředí, ve kterém mohou provádět veškeré platební bezhotovostní operace v rámci přímého bankovnictví.

Tagy:
banka bankovnictví komerční přímé