reklama

Tesco půjčka aneb „Čachry“ s clubcard body

redakce dne 17. 07. 2014 - 00:00

Sjednáním libovolně vysoké Tesco půjčky získáte body v klubovém systému clubcard. Vyplatí se sjednat úvěr s cílem získání bodů?
 

Zajít do oblíbeného supermarketu, vyřídit nákupy a ještě si půjčit, to je již delší dobu možné v mnoha obchodních centrech. Jako bonus za uzavření hotovostní půjčky získáte klubové body, za které si můžete pořídit libovolné zboží v hodnotě jednoho tisíce korun.

 

Obchodní řetězce a obchodní centra se snaží rozšiřovat služby pro zákazníky i o aktivity, které přímo nesouvisí s nákupem. Velkou položkou jsou finanční služby, především pak spotřebitelské úvěry a půjčky, které jsou nabízeny přímo v prostorách nákupního centra. Zanalyzovali jsme půjčky, které jsou poskytovány pod hlavičkou Tesco Finanční služby. Finanční produkt, v tomto případě úvěrový nástroj, dodává společnost Home Credit, která má s Teskem uzavřenou obchodní spolupráci. Podobné aliance nejsou ničím neobvyklým.

Půjčku si můžete sjednat na webových stránkách retailového řetězce Tesco anebo přímo v jeho obchodní síti. V komerční prezentaci Tesco slibuje, že vyřízení a sjednání úvěru je záležitostí na několik minut. Půjčka je bez poplatku za vyřízení, vedení i předčasné splacení. Z tohoto pohledu je Tesco půjčka vhodná k případné pozdější konsolidaci úvěrů. Lze si sjednat i doplňkové služby jako je pojištění, odložení splátek a změnu výši splátek.

Tesco půjčka bez doložení příjmu?

Tesco půjčka bez doložení příjmu není možná. Společnost nevyžaduje ručitele, příjmy však doložit nutné je. V praxi je nutné předložit potvrzení o příjmech, jedno zda-li jde o zaměstnání, podnikatelskou činnost, anebo třeba příjem starobního důchodu. Výše půjčky je možné sjednat na stánku Tesco Finanční služby, prostřednictvím internetu nebo telefonicky a to ve standardním rozsahu od 20 do 150 tisíc korun. Vyšší úvěry do půl milionu korun je nutné sjednat pouze osobně na stánku Tesco Finanční služby. Celková doba splácení je stanovena na 12 až 84 měsíců, podmínkou je pouze násobek dvanácti. RPSN se často pohybuje v rozmezí 11 až 16 procent v závislosti na výši úvěru a délce jeho trvání.

Příjemným bonusem je, že Tesco půjčky netrpí rozšířeným nešvarem přeměny dočasného dlužníka na celoživotního vazala. Tento princip funguje na nemožnosti splatit jistinu a namísto toho nešťastník pouze hradí poplatky a sankce, aniž by umořoval původní výši jistiny. Sankce u tohoto typu závazku vyplývají pouze za zasílání upomínek, které se pohybují v rozmezí od 150 do 500 korun. V případě první upomínky vám Tesco nebude účtovat poplatek, budete-li v prodlení se splátkami častěji, vyjde vás další upomínka na 150 korun. Opakovaná upomínka je stanovena sazbou 360 korun a obchodní řetězec vám pošle maximálně dvě během kalendářního měsíce. Za prodlení trvající déle než jeden měsíc vám bude účtovaná sankce 500 korun. Tuto sankci můžete dostat pouze jednou za trvání smlouvy.

Předčasné splacení a odklad splátek

Úvěr lze kdykoliv splatit celý nebo zčásti a to bez jakýchkoliv sankcí. Tesco si vyhrazuje smluvní podmínku, že je nutné o tomto úkonu písemně informovat a mimořádnou splátku zaslat do 30 dnů. Odklad splátek je možný tehdy, jestliže nebyl dlužník v posledních 12 měsících ani jednou v prodlení. Podmínkou je aktivace služby Odklad splátek, která je zpoplatněna měsíčním poplatkem ve výši 35 korun. Během trvání jedné smlouvy je možné nejvýše čtyřikrát využít možnosti odkladu splátky. První odklad se nabízí až po řádném šestiměsíčním splácení. Během odkladu splátek nemusíte splátky platit a rovněž se vám poskytnutá půjčka neúročí.

Pravidelnou splátku je možné změnit a to maximálně třikrát během trvání úvěrové smlouvy. Této možnosti je možno využít po řádném uhrazení čtyř pravidelných měsíčních splátek. Služba platí pouze tehdy, máte-li ji smluvně aktivovanou. Cena za ní činí 35 korun a lze ji kdykoliv zrušit. U změny výše splátek je nutná určitá pečlivost, neboť je možné ji změnit pouze jednou po uplynutí 12 měsíců od předchozí změny.

Pojištění půjčky

Na půjčky je možné sjednat pojištění. Na výběr máte ze dvou balíčků – Premium a Plus. Oba balíčky mají společné pojištění pracovní neschopnosti a invalidity třetího stupně. V obou případech jde o stavy způsobené následkem úrazu či nemoci. Poslední třetí společnou položkou je smrt úrazem. Balíček Premium od Plusu navíc obsahuje pojistné krytí ztráty příjmu ze zaměstnání či z podnikání. Pojištění poskytuje ČP Zdraví, která v případě splnění „podmínek“ uhradí každý měsíc plnění ve výši splátky úvěru anebo vyplatí jednorázové plnění ve výši nesplaceného úvěru.

Zlevněte si půjčku s clubcard body

Tesco provozuje pro své zákazníky věrnostní program nazvaný jako Clubcard. Za každý nákup získáte body, které se vám načtou do vašeho osobního účtu. Hodnota jednoho clubcard bodu je deset haléřů a získáte je za každých deset korun nákupu. Výstupem clubcardu slevová poukázka, kterou můžete použít na jakékoliv zboží v Tesku. V případě půjčky jich najednou získáte deset tisíc. Po přepočtení jde o tisícikorunu. Za každou řádnou splátku získáte 300 bodů. Připsání bonusu za sjednání úvěru je stanoveno do konce kalendářního měsíce po sjednání půjčky. Body za řádné splácení se vám připisují rovněž s měsíčním zpožděním.

S clubcard body si můžete zlevnit půjčku. Deset tisíc bodů získáte po jejím zdárném uzavření a poté 300 bodů za každou řádně splacenou splátku. Při pořízení úvěru ve výši 20 tisíc korun a měsíční splátce 736 korun s tříletou dobou splatnosti zaplatíte navíc 6 496 korun. Při započtení hodnoty clubcardových bodů získáte slevu 2080 korun (1000 Kč za sjednání půjčky a poté ještě 1080 Kč za řádné splácení).

Tesco půjčky vycházejí pro dlužníka relativně příznivě. Jde o standardní úvěrový produkt, bez komplikovaných podmínek, jejichž nepochopení by mohlo dlužníka pořádně vytrestat. V žádném případě se nemusíte obávat, že by šlo o podvod. Na trhu přesto existují levnější možnosti, jak si půjčit.