reklama

Všechno o Max internetbankingu Poštovní spořitelny

redakce dne 12. 07. 2011 - 00:00

Přihlaste se do Max internetbanking Ery Poštovní spořitelny. Odkaz je uveden na konci článku.

Poštovní spořitelna nabízí internetové bankovnictví pod názvem Max internetbanking PS. Připojte se do internetbankingu Poštovní spořitelny?

Článek nejen o technických parametrech, ale také o ceně za tuto službu a další zajímavosti.

Poštovní spořitelna patří do finanční skupiny Československé obchodní banky. Největší podobnost s touto velkou českou bankou má „Poštovka“ právě v rámci internetbankingu. Ten je totožný s ČSOB internetbankingem 24. Rozdíl je pouze v barevnosti. Zatímco ČSOB má modrý design internetového bankovnictví, Poštovní spořitelna červený.

Zřizujeme Max internetbanking

Zřídit si internetbanking Poštovní spořitelny není nic složitého. Stačí mít otevřený libovolný běžný účet u této banky. Poté vyplníte žádost o poskytnutí této internetové služby buďto na některé z poboček Poštovní spořitelny anebo prostřednictvím call centra. Jakmile vyřídíte potřebné administrativní náležitosti, pošle vám banka dopis s identifikačním číslem, PINem a heslem pro komunikaci s call centrem.

Důležitou podmínkou pro využívání jakéhokoliv internetbankingu je přístup k internetu. Věříme, že tuto podmínku splňujete, ale neodpustili bychom si, kdybychom jí nepřipomenuli.

Poštovní spořitelna ve svých specifikacích k Max internetbankingu doporučuje osobní počítač s procesorem Intel Pentium nebo AMD, operační paměť nejméně 512 MB a monitor s rozlišeném nejméně 1024 x 768 bodů.

K zobrazení údajů v internetovém bankovnictví stačí jakýkoliv prohlížeč, který má povolené skriptování a cookies. V praxi jde o prohlížeče například Microsoft Internet Explorer verze sedm a vyšší, Mozilla Firefox 3.0 nebo Opera 10 a vyšší. Nároky na operační systém se ze strany Poštovní spořitelny omezují na operační systém Windows 7, Visty nebo XP.

Kromě počítače nebo notebooku je potřeba vlastnit i mobilní telefon, na který vám budou chodit textové zprávy s kódy pro potvrzení vámi provedených transakcí.

Ceny za Max Internetbanking Poštovní spořitelny

Sazebník poplatků je v rámci služeb Max Internetbankingu Poštovní spořitelny na přijatelné cenové úrovni. Zřízení a vedení internetového bankovnictví je bezplatné. Několik položek má však Poštovní spořitelna zpoplatněné. Jde například o zrušení nebo úpravu jednorázového platebního příkazu, dále pak o zrušení nebo modifikací trvalého platebního příkazu či SIPO příkazu u osobního účtu a u Postkonta, Eurokonta a USD konta. Ve všech výše uvedených případech je úkon zpoplatněn osmi korunami. Tři koruny vás vyjde odeslání SMS zprávy s informací o stavu vašeho konta.

V rámci internetbankingu Poštovní spořitelny si můžete nastavit maximální hodnoty limitů. Obsluhujete-li účet prostřednictvím mobilního telefonu, je limit jedné transakce omezen pěti miliony korun. U Max internetbankingu je denní limit na částce 1,5 milionu korun a týdenní pak na třech milionech korun. V rámci aplikace Max Phone PS je denní limit 300 tisíc korun a týdenní 500 tisíc.

Ještě předtím, než na svém počítači poprvé spustíte Max Internetbanking Poštovní spořitelny, bude po vás aplikace požadovat schválení bezpečnostních certifikátů, které jsou nutné pro bezchybný chod internetbankingu.

Internetbanking Poštovní spořitelny naleznete na webové adrese: https://maxibps.postovnisporitelna.cz/