reklama

TIP: Výhody spořicího účtu ING Konto

redakce dne 02. 12. 2010 - 19:38

Zřízení spořicího účtu by mělo být podmíněno jednoduchými podmínkami a snahou získat co nejvyšší úrok. Takové kombinace umožňuje v Česku ING Bank, která nabízí zřízení spořicího účtu ING Konto. (reklamní sdělení)

Dobrý úrok, srozumitelné podmínky

ING Konto je v současné době úročeno roční úrokovou sazbou 1,75 procenta. Tímto úrokem je zhodnocován každý vklad. Nemusíte se tedy bát, že byste na úrokovou sazbu nedosáhli tím, že byste měli málo peněz. Úroky platí pro vklady třeba už od jedné koruny.

ING Bank nepodmiňuje zřízení spořicího účtu ING Konto žádným dalším bankovním produktem. Klidně tak můžete mít osobní účet u své banky a ING Konto si zřídit coby spořicí účet.

Spořicí účet od ING Bank je zcela bez poplatků. Kromě zdanění výnosu srážkovou 15procentní daní nebudete bance platit žádné další peníze. zřízení, vedení, ale i zrušení konta je zdarma. Jedinou komplikací je omezení při bezhotovostních úhradách z ING Konta na nejvýše tři účty.

Význam finanční rezervy

Abyste se v každé životní situaci cítili po finanční stránce dobře, měli byste mít peněžní rezervu ve výši alespoň tří vašich měsíčních příjmů. Předejdete tak nepředvídatelným situacím, které budou vyžadovat větší finanční obnos. Může jít třeba o pořízení nové pračky nebo ledničky do vaší domácnosti anebo zaplacení dovolené. Spořicí účty, potažmo ING Konto, jsou jako dělané na krátkodobou finanční rezervu. Své peníze, které na účet pošlete, můžete získat během dvou pracovních dnů zpět.

Kde si založit ING Konto?

Spořicí účet ING Konto si můžete založit několika způsoby. Buďto prostřednictvím finančního poradce z ING, telefonicky anebo prostřednictvím webových stránek banky. Na nich do patřičného formuláře vyplníte požadované informace. Podklady vám přijdou do několika dnů domů poštou. Stačí je podepsat a odeslat zpět na uvedenou adresu. Jakmile splníte všechny nutné administrativní podmínky, můžete ING Konto používat. Ze zkušeností lidí, kteří si zřídili konto prostřednictvím internetu, to bylo do jednoho týdne.