reklama

ČNB: Aktivity Capital – Fund Holding jsou podezřelé

redakce dne 05. 10. 2011 - 14:28

Česká národní banka (ČNB) upozornila na podezřelé aktivity společnosti Capital – Fund Holding. Podle stanoviska ČNB jde o firmu, která nabízí vysoké zhodnocení svěřených vkladů.

Činnost Capital – Fund Holding vykazuje znaky neoprávněného shromažďování peněžních prostředků od veřejnosti, tedy činnosti v České republice plně regulované, uvádí se v prohlášení tiskového odboru České národní banky, která má dohled nad kapitálovým trhem ve svém popisu činnosti. Capital – Fund Holding navíc nemá žádná oprávnění, které uděluje ČNB. Není tak oprávněn, aby od svých klientů na území České republiky shromažďoval jakékoliv peněžní prostředky, uvádí se dále v komuniké centrální banky.

Na webových stránkách Capital – Fund Holding se uvádí, že měsíční přepočtené výnosy se pohybují zhruba od 30 do 70 procent. Například akciové portfolio vygeneruje za jeden měsíc výnos 28 procent.

O pochybnosti celého „podniku“ svědčí i samotná webová prezentace, která se nachází na freehostingu, tedy takového hostingu, na kterém si může kdokoliv zřídit vlastní internetové stránky, aniž by šlo zjistit jeho totožnost. Důvěryhodnost nevzbuzují ani e-maily, které jsou rovněž zřízeny na freemailových službách. Konkrétně pak na Tiscali.cz a Wo.cz.