reklama

Češi nechávají své úspory ladem na běžném účtu

redakce dne 16. 09. 2011 - 12:02

Nadpoloviční většina Čechů (52 procent) si pravidelně spoří. Drtivá většina z nich (84 procent) má veškeré své úspory uložené na osobním účtu. Ty však nejsou příliš dobře úročeny.

Primárním důvodem, proč mají lidé své uspořené finanční prostředky na běžném účtu je zejména přehlednost a dostupnost. V průzkumu bylo dále zjištěno, že vyšší výnosy jsou pro řadu lidí až na druhém místě.

Lidé by neměli rezignovat a dívat se, jak jejich vydělané peníze ztrácejí na hodnotě, řekl ředitel pro retailové bankovnictví ING Bank Libor Vaníček. Podle něho by měly být peníze uloženy tam, kde neztrácejí na své hodnotě vinou inflace a jsou přitom stále k dispozici. Čtěte také: Tři spořicí premianti: ING Konto, Fio konto a Spořicí účet AXA

Prohlédněte si přehled spořicích účtů, které nabízejí tuzemské banky a družstevní záložny.

Průzkum na téma „Češi a ING konto“ realizovala společnost TNS Aisa pro ING Bank. Zúčastnilo se ho 900 lidí ve věku 25 až 50 let. Kritériem pro účast v průzkumu bylo, že respondenti mají naspořeno alespoň 20 tisíc korun anebo potenciál spořit nejméně jeden tisíc korun měsíčně. Průzkum proběhl v březnu 2011.