reklama

Era červené konto: Přijatelný spořicí kompromis Poštovní spořitelny

redakce dne 08. 07. 2011 - 00:00

Poštovní spořitelna nabízí přijatelné spořicí řešení pro všechny, kteří hledají spořicí účet u silné tuzemské banky. I když jsou na trhu lepší spořicí účty, představuje Era červené konto bezpečný přístav pro vaše peníze.

Kdysi se spořicí účet Era červené konto jmenovalo jen Červené konto. Před rokem přišla Poštovní spořitelna s novým faceliftem „Era“. Od té doby veškeré finanční produkty dostaly přídomek Era. Kromě nové grafiky webových stránek se příliš nezměnilo. Marketingové oddělení Poštovní spořitelny, která spadá do finanční skupiny Československé obchodní banky, si mohlo udělat čárku za aktivitu.

Era červené konto a úroková sazba

Spořicí účet Era červené konto nabízí pásmové úročení vkladů. Úroková sazba pro vklady nad 50 tisíc do 30 milionů korun je stanovena na 1,7 procenta. Jestliže váš vklad klesne pod sumu 50 tisíc korun, je úročena jednou desetina procenta. Vložíte-li na Era červené konto částku vyšší 30 milionů, budou se peníze úročit 1,45 procenty ročně. Zůstatek na účtu je přepočítáván denně.

Zřízení a vedení červeného konta je zdarma. Stejně tak i elektronicky zadané příkazy k úhradě. Jedno zda jde o jednorázový nebo trvalý či hromadný příkaz. Jak je v Česku zvykem, ani platby debetními kartami u obchodníků nejsou v rámci Era červeného konta Poštovní spořitelny zpoplatněny.

K účtu si můžete zřídit Maxkartu. Výběr z bankomatu v rámci skupiny ČSOB vyjde na pět korun, v případě výběru z cizí bankomatové sítě pak na 22 korun. Jste-li ve věku od 10 do 26 let, máte první dva výběry v měsíci v rámci bankomatů ČSOB zdarma. Za výběr v zahraničí zaplatíte 80 korun plus 0,5 procenta z vybírané částky.

Založení konta

K založení Era červeného konta vám stačí občanský průkaz. Pokud by si tento spořicí účet chtěl založit cizinec, musí se prokázat alespoň dvěma doklady totožnosti nebo povolením k pobytu.

Sjednání účtu můžete provést několika způsoby. Prvním z nich je vyplnění on-line formuláře na webových stránkách Poštovní spořitelny, jeho vytištění a přinesení na finanční centrum Poštovní spořitelny nebo libovolnou pobočku České pošty. Mezi další způsoby patří osobní sjednání červeného konta na pobočkách České pošty nebo na finančním centru. Též můžete využít i některého z více než 2800 poradců skupiny Českomoravské stavební spořitelny.

Spořicí konkurenti

Zatím nejvyšší úrokovou sazbu pro neomezenou výši vkladu bez výpovědní lhůty nabízí spořicí účet Metropolitního spořitelního družstva, který vaše finanční prostředky zhodnotí o 2,8 procenta ročně. Druhé místo patří AXA Spořicí účet, který veškeré vklady do tří milionů korun zhodnotí o dvě procenta. Dvouprocentní zhodnocení pro vklady do výše 59 999 korun nabízí Waldviertler Sparkasse von 1842. Čtěte více: Tři spořicí účty s nejvyšší úrokovou sazbou na trhu

Stálice na tuzemské scéně spořicích účtů – ING Bank – v rámci ING Konta nabízí úrokovou sazbu 1,75 procenta. Čtěte více: ING Konto: Spořicí účet s úrokem 1,75 procenta