reklama

E-shop: Odhalte nepoctivého prodejce

redakce dne 11. 11. 2011 - 12:59

Plánujete nakupovat vánoční dárky v internetových obchodech? Dejte si pozor zejména na neseriózní prodejce, či přímo podvodníky.

Obáváte se, abyste nekoupili zajíce v pytli, respektive padělek, který je pro laika těžko rozeznatelný od originálu? Už nyní máte jednu jistotu a to, že originál nikdy nepořídíte na tržnici. Jenže internetový obchod není tržnice kdesi u výpadovky.

Chcete-li se o Vánocích trochu plácnout přes kapsu a koupit blízkým kvalitnější a luxusnější věci, měli byste si uvědomit, že výrobci luxusních značek jako je třeba Louis Vuitton, nenabízí své výrobky za nízké ceny. Dokonce je ani nelze sehnat ve slevě, tedy pokud nakupujete přímo ve značkových obchodech.

Ještě předtím, než si danou věc opatříte, zjistěte si na oficiálních webových stránkách výrobce vše podstatné. Třeba právě vy odhalíte, že ve vámi vytipovaném e-shopu není něco v pořádku. Luxusní věci jsou luxusními proto, že jsou nedostatkové, vyráběné v malých sériích a každý kousek je bravurním dílem jejich výrobce. Často rozhodují i zdánlivé maličkosti, jako je barva, design, střih, použitý materiál. Někteří výrobci mají své zažité vzory, takže vyrobit například kabelku z imitace hovězí kůže je pro ně naprosto nepřijatelné.

Klíčové je i zpracování. Jestliže budou například z bot čouhat ševcovské nitě, těžko půjde o kvalitní kousek. Stejně tak i to, bude-li bota vykazovat známky dřívějšího opotřebení.