reklama

Jak vydělat 5000 Kč denně?

redakce dne 18. 02. 2022 - 00:00

Přinášíme zaručený seznam pracovních aktivit, jak vydělat denně 5000 korun.

Položili jste si otázku, jak vydělat 5000 korun denně? A měsíčně 100 tisíc? Anebo 150 tisíc, pakliže počítáte i víkendy a státní svátky? Nebudeme chodit kolem horké kaše a sdělíme vám, že v Česku si sto tisíc korun měsíčně vydělá zhruba dvě procenta lidí.

Na internetu existuje bezpočet článků, které vám rychle a jasně vysypou z rukávu deset, dvacet, sto tipů, jak vydělat 5000 denně. Všechny tipy na zaručený výdělek jsou z Alenčiny říše divů. Cestu standardní práce, vzdělání, celoživotního osobního růstu zmiňuje zlomek ze zaručených babských rad.

Rychle se smiřte s tím, že na kýžený výdělek pěti tisíc denně, nikdy nedosáhne 97 procent populace.

Jak těžké je vydělat 5000 korun denně?

Z přehledu mezd a platů Českého statistického úřadu vyplývá, že mzdu ve výši 100 tisíc korun a více pobírá v Česku necelé dvě procenta populace. Deset procent ekonomicky aktivních osob vydělá měsíčně více než 61 tisíc hrubého, třetina se pak dostane na mzdový průměr. Tímto jednoduchým a rychlým pohledem do statistiky se pro většinu obyvatel značně snižuje pravděpodobnost, že budou mít vysoké příjmy.

Výdělky pro atraktivní ženy

Jste-li pohledná žena bez hanby a studu, máte vysokou pravděpodobnost denních pětitisícových výdělků v segmentu červených luceren. Ale není to práce na dlouhou dobu, nýbrž záležitost na pár let. Ani tento způsob obživy nelze do vysokých výdělků počítat.

Zaručená cesta k vysokým výdělkům

Jedinou cestou, jak se dostat k vysokým výdělkům, které mohou být 5000 Kč denně nebo klidně i 10 000 korun, je pracovat. Jedno zda jako zaměstnanec na hlavní pracovní poměr anebo coby živnostník na IČ.

Pro vyšší výdělky se vám určitě bude hodit vyšší vzdělání – vyšší odborné, bakalářské, magisterské. S maturitou ze střední školy si též nepovedete špatně, ale stále bude existovat vzdělanější konkurence. Ta vás ze závodu o co nejvyšší příjmy jednoduše vyřadí právě kvůli dosaženému vzdělání.

Délka praxe příjmy odpovídajícím způsobem rovněž zvyšují. Nečekejte zázraky po roce praxe. Po dekádě již vykážete solidní pracovní dovednosti, které se mohou promítnout do vyjednávání o vyšší odměně.

Osobnostní, kvalifikační a profesní typologie

Zaručeně vyšší výdělky mají v Česku muži (bohužel), ideálně ve věku mezi 30 až 55 let pracující ve větších městech, ideálně v Praze nebo Brně. Mezi obory, kde statisícové mzdy jsou, se nachází tradičně bankovnictví, finančnictví, peněžnictví a pojišťovnictví.

Mezi nové obory jsou informační technologie a sektor e-commerce. V těchto oborech se dá dostat na šestimístnou mzdu i z pozice řadového zaměstnance – specialisty.

Druhou možností je pracovat jako manažer nebo manažerka, nejlépe na střední nebo vyšší úrovni. Počet těchto pozic je hodně, takže při správné konstelaci se na ní dá během života dostat. S vykonáváním vedoucích pozic se zvyšuje pravděpodobnost, že vaše výdělky budou vyšší.

Manažerskou roli lze získat i s nižším vzděláním. I pro ty s nižším vzděláním je vedoucí pozice často spojená s vyšší mzdou, kterou by jinak nezískali.

Benefity nemzdového rázu

Kromě vyšších příjmů získáte jako bonus další výhody ryze nemzdového a nefinančního rázu.

Typickým příkladem je vyšší počet dnů volna (kombinace standardní pětitýdenní dovolené, zdravotního volna, narozeninového nebo školního dne), možnost používat pracovní mobilní telefon a laptop i k soukromým aktivitám, stejně jako služební automobil.

Finanční benefity mohou být příspěvky na doplňkové penzijní připojištění a životní pojištění nebo zaměstnanecká kafeterie. Stravování formou kantýny nebo přes stravenky (stravenkový paušál) je samozřejmostí.