reklama

Jak vydělat peníze nelegálně

redakce dne 13. 03. 2018 - 00:00

Nelegálně vydělat peníze není složitá činnost. Tipů na nelegální vydělávání peněz je dostatek. Podělíme se o několik způsobů jak získat špinavé peníze. Přinášíme dostatek příkladů, aniž bychom museli zacházet do krajností.

Mezi nelegální způsoby vydělávání peněz patří jednoznačně následující trojice: prodej drog, zbraní a bílého masa. Na uvedené aktivity musíte mít býčí náturu a pořádný žaludek. Trápí-li vás morální dilema, jak získat peníze, určitě se do nelegálního vydělávání peněz nepouštějte.

Čtěte také: Jak vydělat peníze na internetu. Zn.: Hodně a rychle

My si raději popíšeme časté nelegální způsoby pro vydělávání peněz, které jsou dostupnější téměř pro každého. Možná se jich rovněž dopouštíte a ani si jich nejste vědomi.

Zatajení příjmů

Obyčejné zatajení příjmů před finančním úřadem lze klasifikovat jako nelegální vydělávání peněz. Dopouští se ho nejeden majitel bytu, který pronajímá. Maličkost, za niž sice do vězení nepůjdete, zato se vystavujete půtkám s finančákem. Kromě doměření daně a případně sankcí plynoucí z jejich neplacení, se vám nestane nic dalšího.

I obyčejné nepřiznání příjmů z daně z příjmů může být považováno za nelegální vydělávání peněz.

Byt můžete pronajímat i přes tolik populární platformy typu Airbnb. Existujete jednoduchá rovnice: pronajmete byt, neodvedete daň. A vzápětí jste si vydělali nelegálně peníze. Případně si můžete přivydělávat jako taxikář přes tolik populární Uber. Přestože platíte provizi oběma zmíněným platformám, do daní se rovněž nehrnete.

Nelegální podnikání

Aukro, Bazoš, facebookový Marketplace nebo Sbazar. Čtyři internetové bazarové platformy, kde můžete koupit, ale i prodat zboží z druhé ruky. Jestliže vám prodej zboží trochu přeroste v něco většího, zvažte, zda se nezprofesionalizujete a neoběhnete si patřičná razítka. Do daňového přiznání budete moci poctivě vyplňovat i příjmy plynoucí z vašeho obýváku.

Čtěte také: Jak vydělat peníze

Domácí výroba alkoholu

Nelegální peníze si můžete vydělat i tím, že po víkendech pálíte slivovici a prodáváte ji přátelům a známým. I když to tak nevypadá, dopouštíte se opět krácení daně – a to hned tří – daně z příjmu daně z přidané hodnoty a spotřební daně. Oproti nelegálnímu pronájmu bytu jde v případě výroby alkoholu již o nelegální aktivitu.

Zatímco domácí výroba džemů vám zřejmě projde bez větších komplikací, pálení kořalky nikoliv.

Kromě krácení daní zřejmě nebudete mít pro svou výrobnu veškerá potřebná razítka – počínaje živností, potažmo koncesí, absencí daňového skladu, ohlášení na hygienické stranici až po Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci. Poslední zmiňované instituci je nutné dodat složení vyráběných výrobků.

Prostituce

Ač se to nezdá, v Česku se věnuje nejstaršímu řemeslu na sto tisíc osob, v drtivě většině jde o ženy. Desetina z nich má prodej vlastního těla jako pomyslnou hlavní výdělečnou činnost. I když není prostituce trestná – osoby, které jí provozují, balancují na tenké hranici mezi legalitou a nelegalitou – dopouští se dotyční především neodvádění daní z příjmů. Případně stojí mimo ekonomiku i tím, že si neplatí sociální a zdravotní pojištění.

Sexu za peníze jsme se v minulosti hojně věnovali. Stačí si otevřít příslušnou sekci a začíst se do byznysu nevěstky Sáry.

Související články:

Jak vydělat 1000 Kč denně?

2 tipy na nelegální pracovní aktivity

Chci vydělat peníze a nevím jak