reklama

Cestovní pojištění nepodceňujte. Pojistěte si i jeden den

redakce dne 01. 03. 2019 - 00:00

Při každé cestě do zahraničí je nezbytností uzavřít cestovní pojištění. Jak se co nejlépe ochránit před riziky a na co nezapomenout při sjednání pojistky.

Cestovní pojištění kryje rizika, která se vám mohou přihodit na vaší dovolené nebo zahraniční cestě. Základem pojistky je pokrytí léčebných výloh.

Proč si sjednat cestovní pojištění?

Za libovolný úraz nebo nemoc, který se vám stane v zahraničí a následné ošetření nebo dokonce hospitalizaci v nemocnici, tamní zdravotnické zařízení vystaví tučnou fakturu. Zvláště výrazné ceny za léčebné výlohy v západních zemích se jinak, než bez odpovídajícího sjednání cestovního pojištění těžko ufinancují. Za několik stokorun získáte dobrý pocit, že když se vám něco stane, nezadlužíte se až do konce života.

Čtěte také: Rakouský horský svaz: Robustní cestovní pojištění platné po celém světě

Výsledná cena cestovního pojištění závisí na sjednání pojistných limitů a zemi, do které vycestujete. Cílová destinace je pro stanovení ceny za pojištění klíčová.

Jaká rizika kryje cestovní pojištění?

Jak už bylo zmíněno, cestovní pojištění je určeno především k pokrytí léčebných výloh. Pakliže během služební cesty nebo dovolené onemocníte, případně se vám přihodí úraz a budete potřebovat lékařskou pomoc, uhradí pojišťovna náklady na léčbu a případnou hospitalizaci.

Jak sjednat cestovní pojištění?

Cestovní pojištění snadno a rychle uzavřete prostřednictvím internetu. Online prodej cestovního pojištění nabízí celá řada finančních serverů, ale i nejrůznějších agregátorů. Stačí si jen vybrat na základě pevně stanovených kritérií. Cestovko, jak se cestovnímu pojištění slangově říká, umožňuje sjednat celou řadu připojištění. V nich si pojišťovny doslova libují. Proto je dobré nezaměřovat se jen a pouze na cenu, ale i na další faktory.

Nejen pojišťovny, ale i celá řada finančních subjektů, nabízí možnost sjednat cestovní pojištění online v reálném čase a na pár kliknutí myší.

Připojištění v rámci cestovního pojištění

  • Pojištění cestování letadlem (zpoždění a zrušení letu nebo zpoždění zavazadel)
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
  • Pojištění rizikových sportů
  • Pojištění smrti úrazem
  • Pojištění trvalých následků úrazu
  • Pojištění ztráty nebo odcizení zavazadel

Asistenční služba

Asistenční služba je pevnou součástí cestovního pojištění. Kontakty na ni dostanete na kartičce a měly byste ji mít stále u sebe. Asistenční služba vám pomůže s komunikací v cizím jazyce a poradí, jaké zdravotnické zařízení můžete využít.

Nejlepší cestovní pojištění není nejlevnější

Rozhodně se nevyplácí na cestovním pojištění šetřit. Nejlevnější cestovní pojištění neznamená nejlepší. Respektive nízké pojistné plnění, ze kterého se hradí léčebné výlohy, nemusí stačit a vy tak zcela jistě zapláčete za nedostačující nízké pojistné. Jakmile náklady za léčbu přesáhnou pojistný limit, budete rozdíl hradit z vašich peněz. Kvalitní cestovní pojištění stojí zejména na odpovídajícím pojistném krytí.

Cestovní pojištění online

Cestovní pojištění lze uzavřít v den odjezdu do zahraničí. Bude vám k tomu stačit přístup k internetu, e-mail, na který vám pojišťovna pošle smlouvu a asistenční kartu a platební karta k úhradě pojistného.