reklama

Jak na pravidelné měsíční platby

redakce dne 12. 04. 2019 - 00:45

Odložit každý měsíc určitou finanční částku se dá naučit. Chce to odpovídající sumu volných peněz a nejlépe cíl proč tak činit dlouhodobě.

Máte stavební nebo penzijní spoření? Pakliže ano, máte z poloviny vyhráno. Z poloviny proto, že budete muset nejméně po dobu nejméně pěti let prokázat, že dokážete pravidelně odkládat měsíční platby.

Postupným odkládáním pravidelných měsíčních plateb lze za delší časovou dobu nashromáždit zajímavý obnos.

Trvalý příkaz je přítelem měsíčních plateb

Pro pravidelné měsíční platby si nastavte trvalý příkaz k úhradě. Rizikem bude pouze nedostatek peněz na vašem bankovním účtu. Snížíte riziko, že na platbu zapomenete, případně spletete číslo bankovního účtu nebo třeba variabilní či specifický symbol.

Druhou nezbytnou součástí je dostatek finančních prostředků. Na běžném účtu mějte vždy odpovídající sumu, abyste se nedostali do potíží. Pro pravidelně odcházející měsíční platby lze využít kontokorent. Ten používejte pouze v ojedinělých případech, kdy máte časový nesoulad mezi příjmy a výdaji. Anebo tehdy, kdy vás čeká větší množství výdajů a čekáním na převod peněz ze spořícího účtu byste se dostali do zbytečného prodlení.

Při zadání převodního příkazu pečlivě zkontrolujte, zda veškeré údaje odpovídají cílové platbě. Jakmile proběhne první platba, opět zkontrolujte, že peníze došly správnému příjemci.