reklama

Spoření pro vnoučata

redakce dne 12. 04. 2020 - 00:00

Máte vnouče? Chcete mu spořit? Jaké jsou možnosti spoření pro vnoučata? Rady nejen pro babičky a dědečky.

Odjakživa platí, že co dětem naspoříte v jejich dětství a mládí, v dospělosti jako když najdou. Příspěvky pro vnuky lze rozdělit do dvou skupin. První je přispívat do založených finančních produktů, které pro ně založily vaše děti, respektive rodiče vašich vnoučat. Druhou variantou je, že vhodný spořící produkt založíte přímo vy. Žádná z uvedených možností není vysloveně špatná.

Finančně zdatnější senioři volí progresivnější způsoby finanční podpory. Stavební spoření pro vnoučata má řadu výhod, pro dlouhodobé, mnohdy na 10 let a delší dobu jsou na finančním trhu vhodnější produkty. Ve vašich myšlenkách se neomezujte na standardní stavební spoření. To není samo o sobě špatné, ale na delší spoření jsou prokazatelně výhodnější investiční produkty.

Finanční bezpečnost

Určitě nedávejte na dětské spoření více peněz, než máte. Máte-li napnuté osobní finance, nevydávejte se raději z peněz. Jednou vydané peníze už zpět nedostanete. Jsou i jiné možnosti, jak podpořit vnoučata. Třeba trávením volného času. Na skvělé prázdniny u dědečka a babičky nejeden dospělý vzpomíná po celý život.

Spoření nejen pro rodiče

Nejvýhodnější spoření pro děti (1-2 minuty čtení)
Spoření pro děti (8 minut čtení)
Jaké spoření pro děti (2 minuty čtení)
Spoření pro vnoučata (2 minuty čtení)