reklama

Termínovaný účet

redakce dne 10. 04. 2019 - 00:00

Termínovaný účet (TÚ) v Česku nabízí jako jediná Komerční banka a dříve i družstevní záložna Peněžní dům. Podívali jsem se nabídku depozit Komerční banky. Kromě termínovaného účtu nabízí i termínované vklady.

Oba pojmy, termínovaný účet i termínovaný vklad, jsou depozitní, tj. vkladové produkty, které slouží pro střednědobé až dlouhodobé ukládání větších finančních částek. Ze zákona jsou vklady pojištěny do maximální výše ekvivalentu 100 tisíc eur.

Termínovaný účet Komerční banky

Termínovaný účet je v nabídce Komerční banky relativně dlouho. Minimální výše vkladu je pět tisíc korun, anebo tisíc eur nebo amerických dolarů. Na účet lze vložit i jinou měnu, bližší informace zjistíte v informačních zdrojích Komerční banky. Termínovaný účet si lze založit na pobočce KB. Budete potřebovat platný doklad totožnosti.

Peníze lze odložit na 7 a 14 dní, nebo na jeden, tři až šest měsíců, případně od jednoho roku do pěti let. Po celou zvolenou dobu získáte pevnou úrokovou sazbu. Finanční prostředky mohou být v den splatnosti převedeny na běžný účet, jak automaticky, tak i třeba prostřednictvím telefonní Expresní linky. V den splatnosti lze měnit výši vkladu. Prostřednictvím vinkulace (uzamčení) můžete omezit k účtu dispoziční práva.

Úroková sazba na termínovaném účtu aktuálně* činí 0,01 procenta.

TÚ není vhodný ke spoření

Termínovaný účet Komerční banky nelze v současné době doporučit ke spoření. Důvodem je nulová úroková sazba a omezení nakládání s vkladem.

Tip: Srovnání termínovaných vkladů podle úrokových sazeb

*) Platné k 10. dubnu 2019