reklama

Jaké spoření pro děti

redakce dne 12. 04. 2020 - 00:00

Banky a stavební spořitelny mají jasno. Nejlepší spoření je podle nich stavební anebo různé spořící účty s přídavkem dětský.

Jenže co nabízí banky ve velkém nemusí být ideální. Proto se raději svého bankéře nebo poradce neptejte, jaké spoření by doporučil pro vaše děti. Nechceme je podceňovat, ale ve většině případech nevymyslí nic objevného a bouchnou vám stavebko a spořák. Spořící klasiku, kterou pro své děti využívá nejeden rodič či prarodič.

Děti a spoření nejde dohromady

Chtějte více než dva unylé depozitní produkty. Před samotným spořením si dobře vydefinujte strategii a cíle, kvůli kterým chcete vašim dětem spořit. Vyhnete se špatnému rozhodnutí a třeba pro své peníze najdete na delším investičním horizontu

Nyní to vypadá, že stavebním spořením pohrdáme. Není tomu tak, jen se na dlouhé spoření nehodí. Mají-li vaši současní malí nezbedové začít čerpat peníze až ve své dospělosti, spořením se moc nezatěžujte. Investice, otevřené podílové fondy, akcie. To jsou slova, se kterými byste měli pracovat. Ať už ve svých úvahách, tak prakticky.

Nebereme vám spoření, ale dejte šanci i progresivnějším metodám zhodnocení peněz. Děti se alespoň v pravý čas dozví něco o prozíravých rodičích.

Spoření nejen pro rodiče

Nejvýhodnější spoření pro děti (1-2 minuty čtení)
Spoření pro děti (8 minut čtení)
Jaké spoření pro děti (2 minuty čtení)
Spoření pro vnoučata (2 minuty čtení)