reklama

Kam schovat peníze?

Eva Nachtmannová dne 22. 10. 2010 - 12:00

Každý si něco někdy někam schová. Tak by mohla znít univerzální odpověď na to, když potřebujeme něco někam schovat. Nejhorší je, když si na tajné skrýše ukrýváme vlastní peníze.

Už z pohádek známe, že čas od času někdo najde pod pařezem hrnec zlaťáků, případně za trámem na půdě měšec dukátů. Touha lidí schovávat část svých peněz na horší časy překonává věky. Čtěte více: Jak si udržet peníze? Neženit se, nemít děti a skrblit!

Slamník moderní doby

Hrnec dukátů pod pařezem nahradil v lidských myslích slamník. Zřejmě podle přísloví, jak si kdo ustele, tak si i lehne. Jenže cpát veškeré peníze do slamníku (matrace) není nejlepší nápad. Slamník může snadno shořet. Navíc peníze jsou papírové a ty rovněž lehce hoří. Nejlépe je schovat bankovky někam, kde nemohou shořet, ale ani se rozmočit případně uletět. Jaké schovky na peníze můžete doma využít? Přinášíme několik tipů, kam schovat peníze.

Bohatší si pořizují trezory, chudší pak využívají plechových skříněk umístěných do tajných skrýší. Vyjmenujme si alespoň několik základních.

Květináč

Pro úschovu části peněz dobře poslouží květináč s umělou květinou, kterou stačí vyjmout a pod „kořeny“ umístit ruličky bankovek.

Potrubí

Jste-li domácí kutil, můžete si vyrobit falešné potrubí, ve kterém bude umístěna schránka s penězi. Jen si dejte pozor, abyste neupustili schránku ve stupačkách v paneláku. Dobývat se k sousedům a žádat je o nahlédnutí do stupaček nebývá příjemné.

Obrazy, fotografie

Máte-li ve svém bytě obrazy anebo fotografie, které nemají žádnou hodnotu a je to na nich na první pohled patrné, můžete část peněz umístit mezi plátno/fotografii a zadní stěnu rámu. Při tomto řešení se však modlete, aby si případný zloděj neodnesl obraz.

Obálková metoda

Jestliže si doma schováváte staré účty, můžete si část peněz vložit do těchto obálek. Jde o relativně šikovnou skrýš, avšak při případném dělání pořádku se před vyhozením účtu ujistěte, že s obálkami nevyhazujete i peníze.

Tipů, kam schovat peníze je dost. Zdaleka jsme nevyčerpali všechny možnosti. V blízké budoucnosti napíšeme další případy, kam schovat svou hotovost. Jestliže rádi schováváte peníze do banky, dejte si pozor, aby vás neošidila na úrocích. Čtěte více: Kam s penězi, když úrokové sazby na spořicích účtech klesají