reklama

Lechtivé půjčky bez...

redakce dne 31. 12. 2015 - 00:00

S končícím rokem jsme si dovolili vydat odlehčený článek. Připravili jsme přehled půjček, které mají v názvu kouzelné slovíčko bez.
 

V praxi jsou půjčky bez nejčastěji bez ručitele, bez doložení příjmů anebo bez jedné koruny. Ne vždy se jedná o půjčky, které byste si měli sjednat, avšak ne každý dlužník může volit jiný typ úvěru. Do určité míry platí pravidlo, že každý si může dovolit takové podmínky k půjčce, jak mu to umožňuje jeho finanční situace. V jiné situaci bude spolehlivý dlužník beroucí si spotřebitelský úvěr před osobou, která nedokáže dát dohromady ani pár tisícikorun na nečekaný výdaj. Čtěte také: Krátkodobá půjčka neřeší špatnou finanční situaci dlouhodobě

Půjčka bez ručitele

Chcete-li si půjčit pár korun, zcela jistě se obejdete bez ručitele, což je osoba, která se v případě vašich finančních potíží zaručí, že uhradí váš závazek anebo bude po nepříznivou dobu hradit vaše splátky. V opačném případě si lze půjčit řádově o dost menší sumu. Zároveň vám odpadá nutnost do úvěrové smlouvy zadávat jméno toho, kdo za vás případně půjčku převezme.

 

Půjčka bez doložení příjmů

Půjčka bez doložení příjmů je nastavena tak, aby na ni dosáhl i dlužník, který nemůže anebo nechce předkládat věřiteli doklady o příjmech. Půjčky bez doložení příjmů mohou využít jednak ti, kteří nechtějí dokládat své příjmy, anebo ti, jenž žádné příjmy nemají a úvěr by tak neměli šanci získat. Čtěte také: Nebankovní půjčka pro problémové klienty

Půjčka bez registru

Budete-li si chtít vzít půjčku bez registru, nebude budoucí věřitel nahlížet do registrů dlužníků. Tento typ půjčky opět využije každý, kdo si půjčuje menší částku. Stejně jako v již uvedených příkladech půjček bez ručitele a bez doložení příjmů.

Půjčka bez 1 koruny

Mnoho poskytovatelů malých půjček, například SMS půjček nebo půjček před výplatou, vyžaduje zaslání jedné koruny z bankovního účtu kvůli identifikaci. Existuje skupina lidí, kteří konto u banky nemají anebo nejsou schopni či ochotni zaslat tuto částku. Proto některé nebankovní společnosti nabízí půjčky bez nutnosti zaslání jedné koruny.

Uvedené případy spadají do kategorie půjčky bez banky a jsou doménou hlavně nebankovních společností. Potřebujete-li si půjčit peníze, je vhodnější se takovýmto společnostem raději vyhnout a vyzkoušet štěstí nejdříve v bance anebo družstevní záložně.