reklama

Kdo je kdo: Linda Vavříková

redakce dne 23. 12. 2011 - 17:31

Zážitky. Toto slovo by mohlo být mottem české podnikatelky Lindy Vavříkové, která před několika lety založila firmu, která je nabízí. A zdá se, že je v tomto byznyse úspěšná.

Jestliže jste někdy v minulosti věnovali anebo dostali poukaz na nějaký zážitek, ať už to byl kuchařský kurz pod vedením nějakého věhlasného šéfkuchaře anebo třeba hodinová jízda tankem, mohl pocházet od firmy Allegrie – Firmy na zážitky, která patří Lindě Vavříkové.

Linda Vavříková spolu s manželem Josefem Dvořákem šéfuje firmě, která má na tři desítky zaměstnanců a roční obrat okolo 60 milionů korun. I přes takto nízká čísla patří Lindě Vavříkové první místo na trhu v segmentu se zážitky. Ročně se v něm podle našeho redakčního odhadu protočí několik set milionů korun.

Podnikatelka je prototypem úspěšné podnikatelky, která začala od píky a přes skromné začátky se dobrala k úspěchu v podobě firmy s obratem v desítkách milionů. Firma na zážitky s. r. o., jak se podnik jmenuje, patří Lindě Vavříkové z poloviny. Druhou půlku drží Media Bohemia Holdings Limited se sídlem v Kyperské republice.

O tom, že se Firmě na zážitky daří svědčí i koupě konkurenční společnosti Médea Adventure. Díky tomu firma Lindy Vavříkové pronikla do obchodních řetězců typu Globus, Neoluxor či Tesco, ve kterých nabízí levnější zážitkové balíčky. Ostatně o tom svědčí i druhá odnož firmy nazvaná Den jak sen, která je zaměřena na internetový prodej levnějších zážitků.