reklama

Na tajňačku: Mám milion a chtěla bych lepší úrok než nabízíte

redakce dne 11. 09. 2015 - 00:00

To si řekla naše milá mystery shopperka Lucie H. a poptala pár bank a družstevních záložen.
 

Lucie sice milion korun nemá, avšak pohledem na účet ji nechybí zase tolik. Pouze 999 tisíc korun. Přesto si došlápla na nebohé callcentráky s přidrzlým dotazem, že banky pro které pracují nenabízí dvakrát atraktivní úrok. Čtěte také: Zhodnocení depozit u velkých bank

V současné době je pro milion korun výhodné, aby byl uložený na spořícím účtu Garant Premium od Expobank CZ. Ta nabízí ročně úrokovou sazbu 1,2 procenta. Nevýhodou je, že jde o depozitum určené pro privátní klientelu tohoto bankovního ústavu. Jinou možností je spořící účet u Moravského Peněžního Ústavu, u kterého získáte shodný úrok jako u Expobank CZ.

Dobrý den,

mám na svém bankovním kontu zhruba milion korun. Koukala jsem se na vaše webové stránky a nejsem s výší vámi nabízených úroků dvakrát nadšená. Bylo by možné získat úrokovou sazbu vyšší? Pokud by to bylo možné, tak za jakých podmínek?

Děkuji za odpověď a přeji příjemný zbytek dne,

Lucka Hrádecká

Air Bank

Rozumím, že nejste s novinkami v úročení spokojená.
Ač jsme se snažili potěšit bonusovým úrokem většinu našich klientů, pro malou část to znamená snížení připsaného úroku. Láme se to na zůstatku 580 tisíc korun na spořicím účtu. Individuální nabídku Vám však dát nemůžeme. Věříme totiž, že si všichni naši klienti zaslouží stejné podmínky. Čtěte také: Je lepší spořící účet od Air Bank nebo Equa bank?

Pokud máte na účtu vyšší zůstatek, možná se Vám vyplatí zvážit jiné formy investic. Pravda, nebudete mít peníze hned po ruce, nicméně úrok může být zajímavější. Sami už hledáme zajímavé nástroje investování pro naše klienty. Zatím to je však hudba budoucnosti.

Věřím, že s našimi dalšími službami budete spokojená.

Česká spořitelna

Úrokové sazby na termínovaných produktech jsou opravdu nízké. Jako možnost zhodnocení prostředků Vám můžeme doporučit investování do podílových fondů nebo dluhopisů.

Je pravda, že výnosy u investičních produktů nejsou garantované. Výše potenciálního zhodnocení/ztráty můžete přímo ovlivnit výběrem produktu podle jeho rizikovosti. Česká spořitelna však nabízí širokou nabídku produktů, díky které Vám může nabídnout i investiční produkty, které Vám garantují, že neproděláte. Naši poradci jsou připraveni projít s Vámi vaše požadavky a nabídnout Vám vhodný způsob zhodnocování peněz. V případě, že nám sdělíte telefonický kontakt na Vás, můžeme Vám nabídku udělat také telefonicky.

V případě Vašich dalších dotazů nás můžete kdykoliv kontaktovat. Obecné informace Vám také ochotně poskytnou kolegové na kterékoliv z našich poboček nebo telefonní bankéři na naší bezplatné informační lince.

Spořínek vs investorPřeměna spořínka na investora
Na investování není nikdy pozdě. Podmínkou je ochota podstoupit riziko a peníze na určitou dobu nepotřebovat.

Fio banka

Děkujeme za Váš dotaz. Je nám líto, ale nemůžeme Vám nabídnout vyšší úrokovou sazbu, než jaká je uvedená v našem sazebníku.

Sberbank CZ

Z Vaší strany prosím o sdělení, zda prostředky chcete mít kdykoliv k dispozici nebo je možná fixace prostředků na určité období. Další možností je investování do cenných papíru. Pro postoupení Vaší poptávky žádám o sdělení pobočky, která by Vám vyhovovala pro případné další jednání.


Článek Na tajňačku: Mám milion a chtěla bych lepší úrok než nabízíte vyšel v zářijovém čísle digitálního magazínu pro finanční poradce 2FP.