reklama

Nejvýhodnější spoření pro děti

redakce dne 12. 04. 2020 - 00:00

Nejvýhodnější spoření pro děti


 

Odpověď na otázku, jaké je nejvýhodnější spoření pro děti není jednoduchá, ale ani jednoznačná. Pomůžeme vám s překonáním základního klišé.

Stavební spoření pro děti je jedním z největších chyb, které můžete udělat. Dosud bylo stavební spoření nekriticky protežované. Nejedna cesta rodiče při narození potomka vedla do stavební spořitelny. Cílové částky na milion korun nejsou u dětských smluv dětského spoření ničím výjimečným.

Spořte a investujte především

A nyní k otázce z titulku. Nejvýhodnější spoření pro děti není spoření, nýbrž investice. Pouze investování, třeba do otevřených podílových fondů anebo do doplňkového penzijního spoření přinese z dlouhodobého investičního horizontu kýžený efekt. Do pěti let spoření dobře poslouží uvedené stavebko, cokoliv nad pět let by mělo mít investiční charakter. Nad deset let se rovnou poohlédněte po vhodném investičním nástroji.

Investice vám v delším horizont přinese vyšší zhodnocení.

Ke spoření přistupujte jako dobrému pomocníkovi, nikoli jako všespásnému zachránci vašich volných peněz. Ani investování by nemělo být jediným způsobem, kterým rozmnožujete finanční prostředky.

Spoření nejen pro rodiče

Nejvýhodnější spoření pro děti (1-2 minuty čtení)
Spoření pro děti (8 minut čtení)
Jaké spoření pro děti (2 minuty čtení)
Spoření pro vnoučata (2 minuty čtení)