reklama

Spořící účty v roce 2014

redakce dne 05. 01. 2015 - 00:00

Stejně jako v minulých letech jsme i v roce 2014 průběžně sledovali vývoj úrokových sazeb na spořících účtech.
 

Snižující se úrokové sazby na spořících kontech nikoho zřejmě nepřekvapí. Veškeré informace pocházejí ze stránky Nejvýhodnější srovnání spořících účtů, na které pravidelně aktualizujeme tabulku s pěti nejlépe úročenými konty.

Přinášíme zprávu na trhu spořících účtů za minulý rok. Stejně jako v minulých letech jsme i v roce 2014 sledovali tento segment depozit.

Nejlépe úročené spořicí účty a konta v Česku v roce 2014

1. Moravský Peněžní Ústav  1,20 %
2. Expobank CZ (dříve LBBW Bank CZ  1,10 %
3. Air Bank  1,10 %
4. Equa bank  1,00 %
5. Zuno bank  0,90 %

Zdroj: Banky a družstevní záložny; Zpracování: investia.cz
Poslední kontrola správnosti údajů: 29. prosince 2014

Změna názvu LBBW Bank CZ na Expobank CZ

LBBW Bank CZ se ke dni 15. října 2014 přejmenovala na Expobank CZ. Podle vydaní tiskové zprávy se chce i nadále Expobanka specializovat na privátní, firemní a afluentní klientelu.
Přečtěte si následující informace o vývoji úrokových sazeb na spořících účtech v Česku během letošního roku 2014.

ING Bank snížila úrok na 0,8 % p. a.

ING Bank snížila k 1. září 2014 úrokovou sazbu z dosavadních 1,00 procenta p. a. na 0,8 % p. a. U ostatních bank a družstevních záložen uvedených v tabulce nedošlo k žádným změnám.

Air Bank od srpna snižuje úrok

Air Bank od srpna 2014 snižuje úrokovou sazbu na 1,1 procenta ze současných 1,3 % p. a. Od stejného data dojde k rozdělení na nové a staré klienty, kteří využívají depozitních produktů této banky od 1. února 2014. Noví klienti budou moci využívat mechanismus TOP3Garance pouze pro vklady do 250 tisíc korun. „Starým“ klientům bude banka úročit podle stejného mechanimsu jistiny do výše jednoho milionu korun.

Červencové změny na spořících účtech

Equa bank ohlásila snížení úrokové sazby na spořicím účtu z aktuálních 1,2 procenta p. a. na rovné jedno procento. Změna bude platit od 1. července 2014.

V této souvislosti očekáváme i změnu úrokové sazby na spořicím účtu Top 3 Garance Air bank. Předpokládaná změna bude znamenat snížení ze současných 1,3 % p. a. na interval mezi 1,1 až 1,2 procenta p. a.

ING Konto dočasně úročeno dvěma procenty

ING Bank spustila marketingovou akci, ve které nabízí pro nové klienty dvouprocentní úrokovou sazbu platnou po dobu tří měsíců. Banka odmění i své stávající klienty, kteří za doporučení nového klienta získají jednorázovou odměnu ve výši 300 korun.

Dubnové změny na spořících účtech

Aktuálně nabízí nejlépe úročeným spořící účet Air Bank. Dlouhodobá matadorka Equa bank snížila úrokovou sazbu o dvě desetiny procentního bodu z 1,4 procenta na 1,2 procenta. Roční úroková sazba u Zuno bank poklesla o 0,1 p. b. na současných 0,9 % p. a. Do výčtu jsme přidali spořící účet Garant LBBW Bank CZ.

I v letošním roce se budeme změnám přikládat určitou váhu. Průběžně můžete celou problematiku sledovat na této stránce.