reklama

Nejvyšší úrok nabízí na spořicím účtu Equa bank

redakce dne 23. 09. 2011 - 12:57

Nejvyšší úrokovou sazbu na svém spořicím účtu nabízí Equa bank (dříve Banco Popolare) a to 2,3 procenta. Jde tak o jednu ze tří dalších bank (Zuno bank a Air Bank), které v letošním roce zahájily anebo teprve zahájí svou činnost.

Klíčovým parametrem je, že peníze uložené na spořicím účtu nepodléhají pásmovému úročení podle délky výpovědní lhůty nebo výše zůstatku na kontu.

Equa bank, která vznikla přejmenováním Banco Popolare ČR, tak nabízí z porovnávané trojice nejvyšší úrokovou sazbu ve výši 2,3 procenta za rok. Z pohledu úročení spořicích kont jde zároveň o nejvyšší nabídku v tuzemsku. Vyjma roční úrokové sazby 2,8 procenta na spořicím účtu Metropolitního spořitelního družstva. Čtěte také: Tři spořicí účty s nejvyšší úrokovou sazbou na trhu

Zuno bank na svém běžném vkladu, jak je spořicí účet nazýván, úročí veškeré peníze dvěma procenty. Podobnou sazbu lze očekávat i od Air Bank, jenž zahájí svou činnosti na podzim letošního roku. Banka ve svých propagačních materiálech tvrdí, že jí nabízená úroková sazba bude v první trojce nejlépe úročených spořicích účtů. Lze tak předpokládat, že se bude držet na úrovni dvou procent a více. Úrokovou sazbu dvě procenta nabízí ještě AXA Bank (se spořicím bonusem až 2,3 procenta).

Zřejmě tak končí pomalu doba, kdy žebříčkům dominovalo ING Konto od ING Bank. Banky se zřejmě poučily, že pro přitáhnutí pozornosti a peněz klientů je rozhodující výše úrokové sazby a srozumitelné, jednoduché podmínky. Čtěte také: ING Konto: Spořicí účet s úrokem 1,75 procenta