reklama

Finanční poradenství 2011: Za první pololetí obrat přes 2 miliardy korun

redakce dne 19. 09. 2011 - 15:10

Provizní obrat pěti největších finančně-poradenských společností v České republice je podle prvních dostupných čísel přes dvě miliardy korun. Souhrnné informace publikoval jako první finanční server investia.cz.

Data byla získána od pěti největších finančně-poradenských společností, které v Česku působí co do velikosti provizního objemu, tak co do počtu finančních poradců. Pětice firem byla následující: AWD ČR, Broker Consulting, Fincentrum, OVB Allfinanz a Partners for Life Planning.

Přečtěte si celý článek: Pololetní hospodářské výsledky finančně-poradenských společností

Informační premianti: Broker Consulting, Fincetrum a Partners

Tradiční tiskovou zprávu s úplnými informacemi za první pololetí 2011 zveřejnila pouze společnost Fincentrum. Tiskový výstup měla i AWD ČR, avšak bez uvedení provizního obratu.

Komunikační politika AWD holding nám neumožňuje poskytovat data, řekl Pavel Manhalter, jednatel společnosti AWD ČR.

Rovněž ani OVB nezveřejňuje své dílčí výsledky. Pouze jako v balíčku čtyř dalších středoevropských zemí visegrádské čtyřky, tj. Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko.

Broker Consulting a Partners hospodářské výsledky nezveřejnily, avšak nebyly skoupí na informace jako třeba AWD či OVB. Ze získaných informací si lze udělat obrázek o velikosti finančně-poradenského trhu za letošní první pololetí, okomentoval hospodářské výsledky šéfredaktor finančního serveru investia.cz Josef Janda.

Podle informací dosáhla společnost Broker Consulting provizního objemu 344 milionů korun, Fincetrum 488 milionů a Partners for Life Planning 650 milionů korun. Celkově jde o sumu 1,482 miliardy korun. Provizní obrat OVB a AWD, ač nebyl publikován, tipujeme na zhruba od 250 do 400 milionů korun za každou společnost, dodal Janda.