reklama

Půjčka před výplatou

redakce dne 22. 10. 2013 - 01:00

Půjčky před výplatou si postupně získávají oblibu spotřebitelů. Jde o nový fenomén, který vstoupil do Česka a Češi si ho oblíbili.
 

O půjčce se však v tomto případě nedá příliš mluvit, alespoň ne v souvislosti o spotřebitelském úvěru. Poskytovatelé těchto úvěrů vynikají jednoduchou administrativou, která je podmíněná sjednáním nové půjčky, dále pak v rychlosti dodání peněz na účet dlužníka a v neposlední řadě i výší úvěru. Ve většině případech jde o tisícikorunové půjčky se splatností od jednoho týdnu až po několik měsíců. Namísto úrokové sazby je poplatek, který dlužník spolu s jistinou úvěru uhradí za poskytnutí půjčky.

Když výplata nepřijde včas

Taktikou poskytovatelů půjček před výplatou je situace, když dotyčnému nepřijde včas výplata, případně potřebuje půjčit několik tisícikorun na nenadálý výdaj. Jakmile vám chybí peníze na cokoliv, třeba na zaplacení lyžařského výcviku pro vašeho potomka nebo nedoplatku za energie, přichází na řadu půjčka.

 

Finanční profil osob, které si sjednají rychlou půjčku před výplatou se dá popsat zhruba takto. Jde o lidi, kteří nemají vytvořenou žádnou finanční rezervu. Často žijí od výplaty k výplatě. Proto je dokáže dostat z finanční rovnováhy každý nenadálý výdaj, jenž je nutné bezodkladně zaplatit. Zároveň nemají ve svém okolí nikoho, kdo by jim dokázal půjčit menší částku ve výši několika tisíc korun.

Jak fungují půjčky před výplatou

Sjednání této půjčky je snadné. V mnoha případech stačí poslat textovou zprávu v předem daném formátu. Budete-li mít štěstí, dorazí vám peníze ještě v ten den na osobní účet. Ve většině případech máte finanční prostředky na bankovním kontu následující pracovní den.

Nečekejte však, že získáte hned na první pokus nejvyšší možnou sumu, kterou úvěrová společnost půjčuje. Půjčky před výplatou mají svá omezení. Mezi nimi je i to, že musíte mít nejdříve nějakou historii. Ta znamená jediné. Nejdříve si budete moci půjčit symbolickou částku ve výši jedné tisícikoruny. Postupem času se můžete dostat na několikanásobek. Nejčastěji pak na pět tisíc korun.

Jestliže hledáte možnost půjčky před výplatou na webu, stačí zadat do internetového vyhledávače slovo půjčky či půjčka a poté si nechat poradit vámi poptávaný vyhledávací dotaz. Potřebujete-li například půjčit pět tisíc korun, bude vám nabídnuta třeba tato fráze: „půjčka před výplatou každému 5000“ nebo „půjčka před výplatou na účet“. Poté si jen vyberete poskytovatele této půjčky a vyplníte webový formulář, či pošlete SMS zprávu podle předem daného zadání.

Úskalí rychlých půjček

Rychlé půjčky před výplatou, nebo též finské či sms půjčky mají hned několik úskalí. Kromě vyššího poplatku, který nahrazuje tradiční úrokovou sazbu nebo roční procentní sazbu nákladů (RPSN), spočívá největší záludnost ve snadnosti, s jakou zájemce získá půjčku. Nikde se nic neověřuje, nezjišťuje se dlužníkova bonita ani nezkoumá, jestli je příjemce rychlé půjčky chronickým dlužníkem s pozitivním záznamem v registru dlužníků anebo je to jeho první zkušenost s úvěrem.

Největším problémem těchto mikroúvěrů je, že mohou udělat z dlužníka během krátké doby osobu, kterou dříve nebo později navštíví exekutor.