reklama

Půjčky bez registru jako rychlejší cesta do dluhů

redakce dne 11. 04. 2013 - 00:00

Lidé potřebují peníze. Když je nemají, neváhají se zadlužit. Půjčky bez registru patří mezi rychlé cesty do potíží.
 

Věřitelé z řad bankovních, ale i nebankovních společností vymysleli způsob, jak se ochránit před nespolehlivými dlužníky. Zavedením registrů dlužníků zlepšily informovanost a mají se na pozoru před každým, kdo má v historii škraloup, který není nejvhodnější pro půjčení peněz.

Jenže i takto varovně vztyčený prst některé společnosti obcházejí. Ucítily peníze, jenž mohou získat od lidí, kterým banky nepůjčí. Na tom by nebylo nic špatného. Když se podíváme na profil dlužníků, může se citlivějším náturám udělat nevolno.

Nezaměstnaným půjčky dovoleny

Mezi velkou skupinu příjemců nebankovních půjček patří lidé, kteří využívají v rámci řešení své životní situace pomoc státu. Zranitelnou skupinou jsou i senioři. I na ně cílí kampaně půjčkových společností, které nabízí půjčky pro důchodce.

Záchranná síť sociálního systému tak živí kromě těch potřebných anebo záslužných i podnikavce, kteří si na skulinách postavili byznys.

 

Mezi časté příjemce půjček bez registrů patří lidé registrovaní na úřadech práce. Mezi lidmi, kteří čerpají finanční příspěvky do státu, se však mohou ocitnout i důchodci, ženy na mateřské či rodičovské dovolené nebo studenti.

Půjčovat lidem peníze bez nahlížení do úvěrových registrů doslova znamená vyrábět půjčky pro problémové klienty.

Všechny tyto skupiny, které mají v očích státu nárok na materiální podporu, mohou získat půjčku. Stačí, když doloží, že jim stát posílá peníze.

Registry chrání především věřitele

Registry mají za svůj hlavní cíl ochranu věřitele od rizikových obchodů. Přeci jen půjčit někomu, kdo není schopen, případně ochoten, dostát všem svým závazkům, není nic lákavého.

Jestliže se jednou do registrů dostane notorický dlužník, jen velice složitě bude získávat půjčku od takové instituce, která do registrů nahlíží a zároveň se podle nich řídí.

Umíte se správně zadlužit?

Stále platí, že zadlužování nelze brát na lehkou váhu. Půjčovat si na banální spotřebu by mělo být pro každého odpovědného člověka tabu. Někdy však není zbytí a peníze navíc se zkrátka hodí.

Je-li půjčka jediným východiskem, pečlivě si prostudujte úvěrovou smlouvu. Kromě toho si propočítejte náklady, které se označují pod zkratkou RPSN. Úroky mnohdy nejsou to jediné, co budete platit.