reklama

Spořící účet s nejvyšším úrokem v roce 2019

redakce dne 07. 03. 2019 - 00:00

Podívejte se na spořící účet s aktuálně nejvyšším úrokem na trhu. Pravidelně zjišťujeme vývoj úrokových sazeb.

Nejvyšší možný úrok aktuálně získáte u Hello banky, jejíž spořící účet s nejvyšším úrokem se jmenuje Hello spořící účet a nabízí úrok 1,5 % p. a. Uvedenou sazbou se úročí všechny vklady na účtu, které nepřesáhnou 300 tisíc korun. Vklady nad 300 001 korun se již neúročí. Úroky jsou připisovány měsíčně. Pro založení spořicího účtu není podmínkou mít běžný účet u téže banky.

Související téma: Nejčastější chyby při spoření

Dvě procenta na půl roku

Roční úroková sazba 1,5 procenta, kterou je úročeno Hello spořící účet, patří mezi aktuálně nejvyšší, ale nejde o nejvyšší možný získatelný úrok. Trhu spořících účtů dominuje nyní akční nabídka ING Konta od ING Bank, které pro nové i stávající klienty nabízí dvouprocentní úrok po dobu šesti měsíců. Uvedená úroková sazba se vám bude počítat na každý měsíční vklad až do částky 300 tisíc korun.

Spořící účet s nejvyšším úrokem 2019 je prozatím ten u Hello bank, avšak pořadí se může libovolně změnit.

Úrokoví migranti

V Česku existuje určitá skupina lidí, kteří své peníze přesouvají napříč akčními nabídkami bank a družstevních záložen. Rozhodujícím faktorem je výše úrokových sazeb. Chtít pro své peníze získat nejvyšší možný úrok na trhu je jistě dobrá věc. Přesto by honba za co nejlepší úrokovou sazbou neměla přerůst v mánii. Častým přesunem peněz se vytrácejí synergické efekty ze souvisejících finančních produktů a mohou tratit i na poplatcích, které se váží k některým spořícím produktům. V konečném součtu je příliš časté přesouvání peněz z účtu na účet neefektivní.

Související téma: Dva spořící účty: Na úspory a investice

Menší banky drtí větší konkurenty

Dlouhodobě lze vypozorovat jev, ve kterém menší banky nabízí vyšší úrokové sazby ke svým spořicím účtům a termínovaným vkladům oproti jejich větším konkurentům. Dlouho se nestalo, aby například nejvyšší úrok na spořicím účtu nabídla Česká spořitelna nebo Komerční banka.

S tím drcením velkých bank jde o autorskou nadsázku. Velká banka nepotřebuje nabízet úrokové sazby nad jedním procentem. Disponuje vesměs velkým objemem vkladů, který nepotřebuje na své straně prodražovat vyšší sazbou, kterou připíše svým klientům na spořící konto.