reklama

Tři zajímavé spořicí účty roku 2012

redakce dne 07. 12. 2012 - 00:00

Vybrali jsme tři nejzajímavější spořicí účty letošního roku. Mezi hlavní hodnotící kritéria patřila neotřelost.
 

Spořicí účty se pomalu stávají nezbytnou součástí osobních financí. Na spořicích kontech můžete lépe akumulovat vaše finanční bohatství a dále s ním pracovat. Vybrali jsme několik spořicích účtů, které byste měli znát. Nejedná se o žebříček nejlépe úročených účtů, ale především takových, které jsou něčím výjimečným.

TOP3: Garance vyššího úroku

Air bank spustila své bankovní služby v listopadu 2011. Od té doby získala přes 70 tisíc klientů, kteří bance svěřili 23 miliard korun. Oproti jiným bankám se Air bank profiluje garancí úrokové sazby. Ta spočívá v monitorování dvou desítek tuzemských bank a jejich spořicích účtů. Air bank se tak snaží nabízet co možná nejvyšší úrokovou sazbu, která se řadí mezi tři nejvyšší na tuzemském trhu.

Nejvyšší úrok, nejkomplikovanější podmínky

AXA Bank nabízí spořicí účet AXA. Na něj se banka snaží strhávat pozornost tím, že během roku probíhají nepřetržitě marketingové akce, které lákají potenciální klienty na vysoký úrok. Marketingové akce trvají běžně jedno čtvrtletí a AXA Bank při nich nabízí krátkodobě nejvyšší možnou úrokovou sazbu vyskytující se v té době na trhu. V současnosti si můžete sjednat spořicí účet s úrokovou sazbou ve výši 2,9 procenta. uzavřít ho můžete do konce letošního roku. Takto vysoká úroková sazba bude platit jen do konce března 2013.

Standardní úroková sazba pro vklady od nuly do pěti milionů korun je aktuálně stanovena na dvě procenta. Pro vklady vyšší pěti milionů činí úroková míra 1,3 procenta.

Stojí vám 2,9 procenta za protislužbu?

Nejlépe úročený je aktuálně Spořicí účet AXA Bank. Ten je zhodnocován roční úrokovou sazbou 2,9 procenta. Tento účet je však k dispozici pouze na pobočkách poradenské společnosti Partners Financial Services a je současně podmíněn vypracováním finančního plánu od této firmy.

Kvalitní konto, úrok na sestupu

Naopak ING Bank patří na tuzemském trhu mezi stálice. Do její nabídky patří známé ING Konto. Produktovou nabídku rozšířil i ING Termínovaný vklad, který je v prodeji od podzimu 2011. Vývoj úrokových sazeb u spořicího účtu ING Konto má klesající tendenci. Poslední změna úrokové sazby proběhla v polovině letošního listopadu a spadla o jednu čtvrtinu procentního bodu z 1,75 procenta na současných 1,5 procenta. ING Bank je se svým ING Kontem spíše na ústupu. Podobně je na tom i Fio banka se spořicím účtem Fio konto. To před několika lety patřilo mezi nejlépe úročené spořicí účty na trhu. Nyní je úročeno sazbou 1,05 procenta.

Nové banky v čele s Equa bank, Zuno bank a Air bank nabízejí v současné době nejlépe úročené spořicí účty, které si můžete sjednat.

Výčet by samozřejmě mohla doplnit další spořicí konta. Například dalších nových či nedávno přejmenovaných bank, ale také zavedené spořicí účty, které mají z pohledu úrokových sazeb sestupnou tendenci.