reklama

Přehled spotřebitelských půjček a úvěrů České spořitelny

redakce dne 14. 02. 2012 - 18:11

Česká spořitelna nabízí sedm různých druhů spotřebitelských půjček a úvěrů. Patří mezi ně například bezúčelový hotovostní úvěr, ale také americká hypotéka nebo kontokorenty.

Jestliže potřebujete půjčit peníze od České spořitelny aniž byste bance uvedli účel, na který chce finance použít, můžete využít hotovostní bezúčelový úvěr s limitem do 600 tisíc korun. Samozřejmě konečná výše tohoto úvěru závisí na vaší finanční situaci. Těžko tak může například žena na mateřské dovolené získat půlmilionovou půjčku.

Druhým typem půjčky je hotovostní úvěr. Ten je poskytován rovněž občanům, tedy fyzickým osobám, aniž by bylo zapotřebí sdělit České spořitelně účel, na který budou finanční zdroje použity. Banka převede bezhotovostní platbou finanční prostředky na běžný účet klienta.

Dalším typem úvěru je konsolidovaný úvěr. Ten je vhodný použít ke sloučení nezajištěných úvěrů, kreditních karet a kontokorentů. Česká spořitelna na webových stránkách přímo uvádí, že ho může využít každý, kdo má úvěr od různých finančních institucí.

Spotřebitelský úvěr a kontokorent

Spotřebitelský úvěr České spořitelny je poskytován rovněž občanům, avšak s doložením účelu, na který budou peníze použity.

Úvěr Plus je nezajištěný hotovostní úvěr, kdy není omezena horní hranice, avšak dolní je stanoven na nejméně 50 tisíc Kč.

Kontokorent je zřizován každému klientovi ČS k jeho sporožirovému účtu. Podle informací České spořitelny ho tak lze použít jako pohotovostní zdroj k řešení nenadálé finanční situaci. Kontokorent se obecně hodí pro každého, kdo nemá vysokou finanční rezervu. Zde je nutné vztyčit varovný prst. Na kontokorent se raději příliš nespoléhejte.

Posledním úvěrem České spořitelny je americká hypotéka. Abyste získali peněžní prostředky, musíte bance zastavit nemovitost, kterou vlastníte.