reklama

Váháte nad přestupy mezi penzijními fondy? Sjednejte si druhou smlouvu

redakce dne 24. 01. 2012 - 16:54

Váháte-li nad případným přestupem mezi jednotlivými penzijními fondy a nevíte do jakého vstoupit? Jednou z možností je sjednat si další smlouvu o penzijním připojištění. Podobný princip funguje i v rámci stavebního spoření.

Někteří lidé mohou mít skutečně problém se rozhodnout, jestli využijí posledních několika týdnů k přestupu k jinému penzijnímu fondu. Pokud jste si vybrali nový penzijní fond, ale nechcete rušit stávající smlouvu o penzijním připojištění, lze sjednat „druhou“ smlouvu. Ta bude v pasivním režimu. Tzn. že na nebudete posílat žádné příspěvky. Současně z ní nezískáte státní podporu. Čtěte také: Mění se podmínky penzijního připojištění, nepropásněte přestup

Tento postup není příliš znám. Pro někoho může znamenat vyřešení relativně složitého dilematu, jaký fond vybrat. Po 28. únoru 2012 již nebude možné přecházet mezi jednotlivými penzijními fondy. Tato možnost zde bude opět až po 1. lednu 2013. Avšak za odlišných podmínek, než je tomu nyní. Penzijní připojištění jak ho známe nyní zanikne a nahradí ho doplňkové penzijní spoření.