reklama

Tip na hru: Vynulování účtu

redakce dne 23. 01. 2014 - 00:00

Připomeňte si pocit, jaké to je začínat od píky. Máme pro vás tip na hru, která oživí vzpomínky na dobu, kdy jste se stavěli na nohy.
 

Přestává vás pozvolna bavit dívat se při každém přihlášení do internetového bankovnictví na tučný zůstatek na bankovním kontu? Také občas vzpomínáte na mladá léta, kdy vám na účet přišla první výplata a vy jste plánovali, co s penězi uděláte? Vymysleli jsme hru, která vás vrátí zpátky do doby, kdy jste pracovali teprve pár měsíců a nejednu výplatu utratili ještě předtím, než přišla další.

Hru, kterou můžete hrát téměř kdykoliv, jsme stručně nazvali „Vynulování účtu“. Její princip spočívá v jedné věci. Na vašem hlavním účtu k nějakému datu, třeba k prvnímu dni v měsíci, vynulujete zůstatek a začnete opět od nuly. Ještě než tak učiníte, přikládáme několik praktických tipů na to, aby celá hra proběhla co nejlépe.

Nezapomeňte na složenky

Klíčovým krokem je úhrada všech pravidelných, ale i nepravidelných plateb. Podívejte se na termíny, kdy vám platby odcházejí z účtu. Zvláště důležitým údajem je i příchozí výplata nebo jiného příjmu. Některé platby můžete o pár dnů pozdržet, u jiných by to mohlo znamenat zbytečné sankce z prodlení. Máte-li kontokorent, nemusíte si na účtu ponechávat peníze na všechny platby do doby, než vám přijde výplata.

Kam s penězi?

Volné peníze z bankovního konta je nejlépe převést na spořicí účet. Ideálně pak na takový, který nesouvisí s běžným účtem, jenž jste předtím vynulovali. Přeci jen není dvakrát motivující mít na jednom účtu velkou tučnou nulu a na dalším účtu v rámci vašeho internetového bankovnictví veškeré převedené peníze. Je vhodné nadbytečné peníze převést do jiné banky nebo družstevní záložny. Zkrátka je nemějte nějaký čas na očích. Nejlépe pak do konce hry, který si můžete nastavit podle libosti.

Z našich zkušeností je vhodné hrát vynulování účtu alespoň rok. A tuto každoročně opakovat. Nastřádané peníze opět převedete na spořicí účet a hrajete nové kolo.

Proč hrát tuto hru?

Hra je vhodná pro každého, kdo dokáže pravidelně každý měsíc hospodařit s přebytkem anebo udržovat alespoň vyrovnané příjmy a výdaje. Na vynulovaném účtu lépe uvidíte, jak vám přibývají úspory. To je při obhospodařování bankovního konta s vyšším zůstatkem trochu nepřehledné. Hra je navíc určena i těm, kteří mají na běžném osobním účtu zbytečně příliš peněz a dosud neměli potřebu je lépe zhodnocovat.