reklama

Tip na konto: Wüstenrot spořící účet

redakce dne 29. 05. 2014 - 01:00

Často přehlížený Wüstenrot spořící účet nabízí kvalitní alternativu pro každého, kdo chce spořit u této banky.
 

Neoprávněnou pozici přehlíženého spořicího účtu má ten od Wüstenrot hypoteční banky. Příliš se o něm nepíše a nemluví. Pravdou ale je, že Wüstenrot se snaží propagovat spíše hypotéční úvěry. O spořícím kontu této banky je vhodné vědět.

Wüstenrot Spořicí účet je konto s pásmovým úročením. To znamená, že banka úročí vklady podle předem daného klíče. V případě Wüstenrot spořicího účtu jsou celkem dvě úrokové sazby a tři pásma. Roční úroková sazba 0,1 procenta je určena pro všechny vklady do 30 tisíc korun a poté pro vklady přesahující 1,5 milionu korun. Vklady v rozmezí od 30 tisíc do 1,5 milionů korun jsou úročeny 1,4 % p. a. Výhodou tohoto účtu je, že si ho můžete sjednat samostatně bez návaznosti na osobní účet. Minimální zůstatek je 200 korun.

Fixační bonus zvyšuje výnos

Úroková sazba na Wüstenrot spořícím účtu může dosáhnout ročního zhodnocení až 1,9 procenta. Ta je závislá na splnění předem daných podmínek, které se týkají toho, že vklady v rámci čerpání věrnostního bonusu jsou fixovány na předem danou dobu 3, 6, 9 a 12 měsíců, přičemž bonusy jsou od 0,1 za fixaci na dobu tří měsíců až 0,4 % za jeden rok. Přičemž minimální možná suma určená na fixaci je 10 tisíc korun.

Tento účet kombinuje termínovaný vklad se spořícím účtem, případně termínovaný vklad s předem omezenou možností výběru finančních prostředků.

Využijte bonus na maximum

Abyste na věrnostní bonus dosáhli, musíte složit nejméně 10 tisíc korun a zafixovat si vklad na předem danou dobu. Částka musí být zaokrouhlena na celé tisíce korun. Za takto odloženou sumu dostáváte k základní úrokové sazbě výnosy. Uložíte-li na spořicí účet u Wüstenrot hypoteční banky například 100 000 Kč a tento vklad zafixujete na 12 měsíců, dostanete úrokovou sazbu 1,8 procenta, neboť 1,4 procenta je základní úrok v rámci pásmového úročení a 0,4 % je bonus za fixaci. Obáváte-li se, že budete část peněz potřebovat dříve, můžete zafixovat například jen polovinu sumy, kterou máte na spořicím účtu.

Kromě spořicího účtu nabízí Wüstenrot hypoteční banka (neplést s Wüstenrot životní pojišťovnou a Wüstenrot pojišťovnou či Wüstenrot – stavební spořitelnou) ještě termínované vklady a to Jednorázový termínovaný vklad ProZisk A s možností maximálního možného úroku až 1,8 procenta.