reklama

Dotazy čtenářů: Minimální mzda, chudoba a dobrá práce

redakce dne 12. 08. 2022 - 00:00

Čtenáři a čtenářky nám poslali několik dotazů na dříve publikované články. Odpovědi na jejich podnětné dotazy jsme vložili do souhrnného článku.

Do redakčního e-mailu občas dorazí dotaz na článek nebo články, kdy jeho pisatel nebo pisatelka projeví hlubší zájem o danou problematiku a zajímají se podrobněji. Chodí nám i výtky na obsah, včetně ostřejších polemik. Těch je naštěstí pomálu jako šafránu.

Zvyšuje rostoucí minimální mzda nezaměstnanost?

Čtenářka Alena N. z Vysokého Mýta nám poslala v reakci na vydání článku Druhy mezd podnětnou myšlenku, že minimální mzdu vidíme pohledem zaměstnance a ne zaměstnavatele. Když bude mít zaměstnavatele peníze na výplaty, tak je zvýší a když peníze nemá, propustí lidi, napsala nám Alena. Tento postup nerozporujeme. Byť ne vždy, když zaměstnavatel má možnost ke zvýšení mezd jeho zaměstnanců, toho využije.

V redakci finančního serveru investia.cz nám v debatách ohledně zvyšování minimálních mezd vadí častá rétorika zaměstnavatelů i mnohých ekonomů malující čerta na zeď, že zvýšení minimální mzdy způsobí vyšší nezaměstnanost. Zatím se nestalo, že by nárůst mezd zvýšil nezaměstnanost. Pokud zvyšování minimální mzdy probíhá postupně, žádné skokové navýšení o 50 nebo dokonce o sto procent, nezaměstnanost se takřka nezvýší.

Paralyzující chudoba

Čtenář Vladimír P. z Prahy nám vyčetl, že v článku Tři tváře chudoby jsme opsali jeden pojem ze tří úhlů pohledu. Je přece jasné, že když nebudu mít peníze, omezím i další náklady, mezi které prostě snížení vytápění nebo hygiena patří. Stejně tomu přizpůsobím jídelníček a výdaje na volnočasové aktivity či nákupy oblečení.

Finanční nedostatek se dalekosáhle propíše do dalších částí lidského života. Dáváme Vladimírovi za pravdu. Chudoba energetická nebo hygienická je výsledek prvotní chudoby příjmové. Stejně tak se lze bavit třeba o chudobě potravinové.

Kolegové a náplň práce

Třetí podnět poslala čtenářka Jana A. z Kladna, která se ptala, že dobrá práce se dá měřit i podle jiných kritérií, než jsou vztahy s nadřízenými a kolegy. Pro mě je důležité, aby mi práce dávala smysl a byla užitečná pro okolí. Pracuji ve zdravotnictví, kde vnímám zcela jiné hodnoty, než jsem četla ve vašem článku. Stejně jako já to vnímají i moje kolegyně a kolegové z nemocnice, napsala Jana z Kladna a doplnila: Hodně záleží na náplni práce a kolezích, zaměstnavatele je podružný.

Svět není černobílý. Našimi články se nesnažíme o jeden úhel pohledu. Přesto na svět nahlížíme přes liberálně-konzervativní brýle. Občas se dostáváme do střetu s lidmi, kteří vidí danou situaci jinak. Přesto jsme rádi za milou a podnětnou zpětnou vazbu.